Medalie de argint la Euroinvent Iaşi. Cartea Tamarei Constantinescu, PREMIATĂ la Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Recent lansată la Bucureşti şi Galaţi, cartea despre teatru scrisă de actriţa şi profesoara de teatru Tamara Constantinescu - “Valenţe ale personajului feminin în teatrul ionescian şi beckettian” (Editura Artes, Iaşi, 2015) se întoarce şi de la Iaşi cu o medalie de argint, de la o expoziţie internaţională dedicată tocmai creativităţii şi inovării. Doctor în teatru, cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, gălăţeanca a fost astfel recompensată pentru calitatea unei lucrări care abordează fenomenul teatral dintr-un unghi inedit, cel al femeii reprezentate prin teatru. Astfel, gălăţeanca noastră, cunoscută din rolurile jucate pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, a fost remarcată de juriul internaţional la ultima ediţie a Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovării, unde Editura Artes a fost prezentă cu titluri din toate domeniile artistice, cucerind de altfel acum şi medalia de aur şi pe cea de bronz.

Euroinvent s-a desfăşurat luna trecută la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza”,  din Copou, în organizarea Forumului Inventatorilor Români în colaborare cu Europe Direct Iaşi, Universitatea Tehnică  „Gheorghe Asachi” şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte "George Enescu”, Uniunea Artiştilor Plastici, Institutul de Informatică Aplicată al Academiei Române şi Rotaract. Euroinvent este membru World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA).

La expoziţie au  participat cu invenţii, lucrări de cercetare şi proiecte, cercetători şi inventatori, asociaţii, fundaţii din Croaţia, Iran, Egipt, Malezia, Republica Moldova, Polonia, Turcia, Tunisia, Ucraina, Rusia şi România.

Autoare remarcată de critica bună

Cu ocazia apariţiei unui volum şi mai recent, de cercetare teatrologică, al profesoarei gălăţence, „Călătorii pe firul Thaliei”, scoasă la aceeaşi editură, în acest an, un foarte important critic de teatru român, Ion Parhon, puncta contribuţia deosebită a autoarei la cercetarea naţională în domeniu, scriind chiar că  „se constituie într-o benefică şi pasionată contribuţie la studiile dedicate unei dramaturgii populate de acea relaţie de generic între haosul exterior şi labirintul interior circumscrise condiţiei umane, contribuţie capabilă să provoace şi să îmbogăţească memoria noastră culturală”!

Citit 1627 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.