Patru plasticieni gălăţeni şi-au DONAT lucrările pentru BRÂNCUȘI. Expoziţie cu vânzare la Paris

Patru plasticieni gălăţeni şi-au DONAT lucrările pentru BRÂNCUȘI. Expoziţie cu vânzare la Paris
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La doi paşi de celebrul bulevard Champs-Elysées, la Galerie "Amarica" din Paris, lucrările a patru artişti gălăţeni - Florian Doru Crihană, Adrian Vădeanu, Crenguţa Macarie şi Rodica Costianu - vor fi expuse alături de creaţiile altor plasticieni români, francezi şi elveţieni. Nu este o expoziţie oarecare, ci una specială: expoziţia cu vânzare "À nous Brancusi", organizată de Asociaţia Pariziană a Artiştilor Români (APAR) şi Galeria de artă "Amarica", pentru strângerea de fonduri în cadrul campaniei "Brâncuşi e al meu".

Potrivit unui comunicat de presă al APAR, lucrările donate de artişti vor fi expuse în perioada 30 iunie - 30 iulie, iar fondurile strânse din vânzarea creaţiilor sunt destinate achiziţiei operei "Cuminţenia Pământului", de Constantin Brâncuşi. Iniţiativa APAR vine, de fapt, în întâmpinarea apelului la subscripţie publică lansat de Guvernul român, în vederea achiziţiei sculpturii declarată tezaur naţional.

Aşa cum v-am mai informat, pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro ar trebui colectaţi prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice.

Vernisajul expoziţiei are loc mâine, 30 iunie, la ora 18,30. Ce ar mai fi de spus? Că pentru primii trei artişti gălăţeni este pentru întâia oară când expun în Oraşul Artelor, iar pentru Rodica Costianu este ca şi cum ar expune acasă, în ţara în care a locuit mulţi ani, înainte de a se stabili în Elveţia.

Citit 1895 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.