Deschidere de stagiune cu INVITAȚI INTERNAȚIONALI, la Teatrul Muzical din Galați
Foto: Soprana Young Ju Kim (foto) a mai avut colaborări cu Teatrul Muzical

Deschidere de stagiune cu INVITAȚI INTERNAȚIONALI, la Teatrul Muzical din Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Muzical "N. Leonard" îşi va deschide stagiunea duminică, pe 2 octombrie, începând cu ora 19,00, cu un concert simfonic extraordinar care va marca în mod festiv împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei. "E o stagiune aniversară, care va oferi gălăţenilor câteva luni de sărbătoare muzicală. Avem multe spectacole cu distribuţii de excepţie, un festival deosebit, multe surprize muzicale. Ne dorim, de asemenea, să-i avem pe scenă pe muzicienii gălăţeni care au dus faima oraşului peste hotare", ne spune directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Concertul de duminică, ce va avea în program pagini din opere şi operete celebre, va oferi melomanilor gălăţeni o întâlnire de neuitat cu trei artişti lirici internaţionali - soprana Young Ju Kim (Coreea), baritonul Carmine Monaco (Italia) şi tenorul Denys Pivnitskyi (Ucraina). Vor urca, de asemenea, pe scenă, alături de corul, orchestra şi baletul Teatrului Muzical "N. Leonard", şi artişti gălăţeni: sopranele Adelina Diaconu şi Nicoleta Maier, mezzosoprana Florentina Soare, tenorii Florin Bobei şi Valentin Vasopol, bas-baritonul Dominic Cristea. 

La bagheta dirijorală se va afla Angelo Inglese - compozitorul şi dirijorul italian care are o colaborare de lungă durată cu teatrul gălăţean, fiind cel care a compus muzica pentru opera "Regele Cerb", o premieră mondială, care va deschide Festivalul Internaţional de Muzică "Leonard", pe 23 octombrie. Tot Angelo Inglese este cel care se va afla şi atunci la pupitrul dirijoral al acestui proiect derulat cu finanţare europeană.

Citit 1940 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.