COPIII TALENTAȚI ”trag” din toate poziţiile! Un trofeu şi patru premii pentru elevii doamnei Savu, la Vaslui (FOTO)

COPIII TALENTAȚI ”trag” din toate poziţiile! Un trofeu şi patru premii pentru elevii doamnei Savu, la Vaslui (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În bătălia de la Vaslui - nu cea a lui Ştefan cel Mare cu turcii, ci la Festivalul concurs naţional de muzică şi dans „Ritmuri pe portativ”, care s-a desfăşurat între 24 şi 25 septembrie - nu mai puţin de patru elevi ai profesoarei Emilia Savu, de la Şcoala de Artă a Centrului Cultural Dunărea de Jos s-au întors cu lauri!

Astfel, Andra Răzăşanu, în vârstă de 14 ani, a primit Trofeul Festivalului, surclasând cei peste 70 de concurenţi aflaţi în competiţie, mulţi peste vârsta ei!

Au luat premii, la categoria de vârstă 10 - 12 ani, şi alţi patru dintre elevii inimoasei profesoare, care este un fel de a doua mamă pentru micuţi. Acum, au urcat pe locul al II-lea pe podium Iulian Hilerin şi Andreea Irimia, iar Cristina Pârvan şi Mihaela Popa au câştigat câte o menţiune (în foto, cu trofeul în mijloc).

La Vaslui, au participat copii pe patru categorii de vârstă, între cinci şi 18 ani. Concursul final a avut loc după preselecţii făcute de jurii, din vară, fiecare concurent trimiţând în prealabil câte două piese, din repertoriul naţional şi internaţional.

Piesa din repertoriul internaţional cântată de câştigătoarea Trofeului a fost aleasă chiar de ea, Andreea începând cu o arie de operă, înveşmântată într-o lungă rochie albă (foto 1, galerie), pentru a transforma apoi ritmul în rock, smulgând „învelişul” alb, dând la iveală un costum negru - bluză şi pantalon scurt, din piele. Desigur, experienţa profesoarei Sava ca artistă a Liricului gălăţean trebuie să-şi fi pus semn pe interpretarea părţii de operă.

Aplaudaţi şi de juriu

„Juriul a fost numeros şi foarte atent la interpretare”, îşi aminteşte profesoara. „Când Andra a trecut prin faţa lor ca să urce pe scenă şi să fie premiată, juriul a aplaudat-o cu vădită plăcere. De altfel, i-au acordat notele convinşi pe loc de calităţile ei, fără să mai sta prea mult pe gânduri! Şi au fost membri ai juriului care s-au fotografiat cu câştigătorii gălăţeni.” (foro 2 și 3, galerie)

Andra trece acum în anul trei la studiul de canto la Şcoala de Artă a Centrului Cultural şi s-a făcut remarcată şi anul trecut, la Festivalul concurs naţional de muzică uşoară pentru copii organizat la Galaţi de Centru, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Primăria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, când a cucerit Trofeul pentru categoria de vârstă la care avea dreptul atunci, cu o piesă rap în limba engleză, foarte bine primită de juriul condus atunci de cunoscutul interpret de muzică uşoară Horia Moculescu, dar şi de cunoscutul compozitor şi dirijor Andrei Kerestey. Din păcate, după regulamentul concursului de la Galaţi, Andra n-a mai avut dreptul să concureze şi în acest an, trebuind să aştepte să i se schimbe vârsta, pentru a candida la altă categorie. Interesant este şi că mica interpretă, elevă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, urmează acolo studii de artă plastică, după ce a început acolo cu studiul flautului, la care a renunţat pentru pictură.

Cu puţin înainte de concurs, profesoara posta, „ca amuzament”, pe pagina sa de facebook, o poezioară hazlie pe care a compus-o pe fondul condiţiilor mai grele de repetiţii, sălile de la Centrul Cultural fiind încă închise, pentru organizarea anului viitor de cursuri - care reîncep oficial pe 3 octombrie. Astfel, elevii s-au chinuit frumos într-un apartament împrumutat de un coleg de muzică al profesoarei, dar se vede că a contat atmosfera, nu atât spaţiul larg şi pianul. „Repetăm, repetăm, repetăm, în orice condiţii ne-adaptăm,/ Cântăm, cântăm, cântăm.../ Şi premii mari luăm! :))”, posta dna Savu. Fără supărare, cu zâmbete, aşa cum am văzut la o repetiţie la Centru, la care am fost îngăduit să asist: copii serioşi, profesoară caldă. Dna Savu mărturisea de altfel: „Suntem mereu entuziasmaţi, veseli, chiar dacă muncim mult şi, la finalul zilei, nu ne despărţim fără îmbrăţişări.”

În foto 3, galerie - Andra, cu trofeul în mână, între doi dintre membrii juriului, foto 4 - Bucuria de după concurs, la iarbă, încă verde

...și Eroii gălăţeni, printre ceilalţi premianţi

Citit 2463 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.