VERNISAJ | O expoziție personală la vârsta celor colective. Adriana Steriopol visează pe pânze enorme
Foto: Adriana Steriopol, alături de prof. Ioan Tudor și managerul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu | Foto Cornel Gingărașu

VERNISAJ | O expoziție personală la vârsta celor colective. Adriana Steriopol visează pe pânze enorme
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Seara de 3 februarie a însemnat, la Coşbuc Business Center (Hotel ”Turist”), vernisajul expoziţiei de pictură ”Îmi rezerv dreptul să visez”, a tinerei absolvente a Facultății de Artă gălățene Adriana Steriopol: tehnici diferite - ulei, cu pensulație sau impresie, colaj (hârtie, plastic, plasă), în genuri diferite - de la realism stilizat la decorativ, lucrări de mari dimensiuni, neobișnuite la genul feminin: cât ea! Mult negru, rar câte puțină speranță violet...

”Eu m-am ocupat personal de această expoziție, în ideea promovării prin artă a tinerilor artiști, sub denumirea ”Atelierul tânărului creator”,  și a artiștilor români din diaspora”, a deschis vernisajul managerul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu. Privind la catalogul expoziției, directorul a rămas ”puțin încântat de acuratețea de execuție a lucrărilor și de monumentalitatea acestora”, însă, în expoziție, a constatat că  ”picturile expuse sunt excepționale! Eu rareori fac afirmații de genul acesta”.

Născută în ´83, Adriana lua lecții de pian și de dans clasic de la cinci ani dar, remarcată la Liceul de Artă ”Cuclin” de profesorul Nicolae Einhorn, se transfera, la 11 ani, la Plastică. A avut șansa de a participa și la restaurarea icoanelor Mănăstirii Hurezu. După absolvirea Facultății de Artă la Galați, a participat la expoziții colective în țară. Anul trecut primea Premiul de Excelență la Expoziția de Artă Vizuală a Galeriei ”Cupola” Iași.

Unul dintre profesorii săi la Facultate, plasticianul Ioan Tudor, puncta: ”Este destul de neobișnuit ca un proaspăt absolvent, la numai câțiva ani, să facă o expoziție personală, de o importanță destul de mare ca idee, ca mentalitate a lucrărilor, ca tehnică artistică”. În mod obișnuit, tinerii artiști debutează numai cu expoziții de grup. Surprins de evoluția artistei de după absolvirea facultății, profesorul spune că ea și-a găsit ”un drum propriu de a-și exprima sentimentele, cu totul neobișnuit și extrem de interesant”, ba chiar că ea încearcă și teoretizarea artei, ”cu o viteză a ideilor demnă de invidiat”.

Așezarea lucrărilor pe simeze în expoziție aparține graficianului Bararab Păltănea. Macheta catalogului și afișul expoziției sunt semnate de plasticiana Anca Tofan.

Citit 1679 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.