O nouă premieră, săptămâna viitoare. "O familie trăsnită" se dă în spectacol la Muzical

O nouă premieră, săptămâna viitoare. "O familie trăsnită" se dă în spectacol la Muzical
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Teatrul Muzical "N. Leonard" pregăteşte, pentru săptămâna viitoare, un spectacol de revistă, care va avea premiera sâmbătă, 25 februarie, de la ora 18,00.

Este vorba de o comedie de situaţii, pe un text semnat de George Mihalache, care va beneficia de o  muzică originală, compusă de unul dintre cei mai titraţi muzicieni gălăţeni, Dan Eugen Drăgoi.

În rolurile din comedia "O familie trăsnită" au fost distribuiţi artişti îndrăgiţi ai scenei Teatrului "N. Leonard": Mariana Pisică, Paul Buţa, Radu Horghidan, Ionuţ Negrişanu, Izabela Oancea şi Mitică Belciugan. Scenografia este semnată de Rodica Gherghinoiu.

Despre spectacol, am stat de vorbă cu regizorul, Victor Zaharia, de la Opera Naţională din Iaşi, aflat la prima colaborare cu Liricul gălăţean. "Este un text mai vechi, pe care l-am adus în actualitate, un vodevil clasic în toată regula, în care totul porneşte de la faptul că se creează confuzie între personaje. Nu se mai ştie cine e bucătarul, cine fratele, cine soţul, situaţii menite să stârnească hazul spectatorilor. Textul a fost periat şi adaptat pentru toate vârstele, aşa că-i invităm pe toţi gălăţenii, cu încredere, la spectacol" spune regizorul.

Victor Zaharia susţine că a imprimat spectacolului un ritm alert, gen comedie Broadway, mai  ales că textul se întrepătrunde cu câteva melodii de calitate. Un alt atuu al montării gălăţene este faptul că muzica este originală, creată de gălăţeanul Dan Eugen Drăgoi, care cunoaşte foarte bine calităţile interpretative ale colegilor de la Teatrul Muzical.

"Muzica e gen Broadway, dar există în fiecare cântec şi o parte comică, fiind multe aluzii la  muzica românească", povesteşte compozitorul, lect. univ. dr. Dan Eugen Drăgoi.

"Mă bucur foarte mult de această primă colaborare cu Teatrul Muzical gălăţean. Am găsit aici artişti cu potenţial mare, care pot face faţă şi ritmului alert al acţiunii, şi partiturilor deloc simplu de abordat. Mi-am dorit să le folosesc şi să le pun în valoare talentul, la cote maxime, pentru că am găsit oameni dispuşi să dea ce au mai bun în ei", ne-a declarat regizorul Victor Zaharia.

Spectacolul, care a mai fost montat cu ceva timp în urmă la Galaţi, va beneficia şi de o  distribuţie dublă.

Citit 5572 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.