Istoria clădirilor locale de patrimoniu, la un click distanţă

Istoria clădirilor locale de patrimoniu, la un click distanţă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Interesul pentru istoria Galaţiului încă există şi este cultivat ca atare. A demonstrat-o Asociaţia Mila 80, ONG care militează pentru promovarea oraşului şi care a demarat de curând un proiect foarte ambiţios. Este vorba despre realizarea unei hărţi electronice, interactive, a Galaţului vechi, pe care sunt semnalizate toate clădirile de patrimoniu. În momentul actual, harta conţine 295 de obiective, însă se intenţionează completarea acesteia, cu toate informaţiile pe care le pot oferi cei care vor să dea o mână de ajutor.

Se conturează, deci, ideea că ar putea exista potenţial pentru turism chiar în propria noastră “curte”, asta dacă vom şti să profităm de ceea ce avem deja. Ei bine, exact asta încearcă să ne demonstreze acest proiect. Să ne cunoaştem istoria şi să ne mândrim cu ea. De aceea, pe lângă localizarea clădirilor pe hartă, putem afla şi câte ceva despre proprietarii originali, anul construirii sau scopul iniţial al imobilelor.

Asociaţia Mila 80 doreşte să implementeze şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile, lucru care ar putea oferi o experienţă mult mai completă, permiţând oricui doreşte să poată vizita clădirile şi în acelaşi timp să aibă la îndemână toată informaţia necesară, fără să fie conectat la un calculator.

Cu toate că a demarat abia pe 18 februarie, proiectul s-a bucurat de o popularitate crescută, harta înregistrând deja peste 17.000 de accesări. Asta ne arată că există dorinţa de a afla mai multe despre bagajul istoric al comunităţii noastre, lucru cum nu se poate mai îmbucurător. Aşadar nu se poate spune decât că demersul este un exemplu de promovare a patrimoniului local, exemplu care ar trebui preluat şi de autorităţi.

Harta patrimoniului construit din Galațiului istoric

Citit 4829 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.