MAI MULT CA SF-UL | Timpul vâscos

Scris de  Sâmbătă, 18 Martie 2017 12:00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
MAI MULT CA SF-UL | Timpul vâscos Ilustrație de Victor Cilincă


„Vom face o experienţă nouă”, spuse profesorul Matias. Fiametta se temu că ar putea fi ceva electric, care să doară ori măcar să pişte puţin, iar tânăra se gâdila din orice. Însă profesorul o linişti: „Va fi o şedinţă de hipnoză, nu cred că trebuie să te temi de aşa ceva!” Bătrânul profesor Mazzini o abordase după ce Fiametta apăruse la televizor, devenind o mică vedetă a anului nostru de graţie 1969: iată că nu numai americanii sunt răpiţi azi de extratereştri, ci şi noi, latinii din Peninsulă! În emisiune, tânăra coafeză relatase cam tot ce îşi amintea, mai puţin chestia cu violul, căci e cam ruşinos să se afli că ţi-ai pus-o cu un extraterestru verde. Îşi amintea bine - povestise ea telespectatorilor - cum o formă verde lunguiaţă pătrunsese în dormitorul ei (prin geamul închis!), o târâse în zbor până la nava lenticulară, care o descărcase apoi pe o planetă plină de vapori coloraţi, unde făcuseră măsurători pe ea. „Măsurători”, aşa îi explicaseră doctorii ăia extratereştri, care o cercetaseră şi pe dinauntru, la un moment dat întorcând-o chiar pe dos, ca pe o mănuşă.

„Când am să spun TREI, ai să fii într-un somn profund”, îi porunci profesorul Mazzini. „TREI! Acum dormi şi îţi aminteşti ce s-a întâmplat cu extratereştii.” Cu ochii foarte închişi, fata îşi scutură însă pletele roşii cârlionţate (se tapase singură!): „Nu, n-au fost extratereştri... Da´ fusei hipnotizată de ei să-mi amintesc greşit... Ei mi-au zis să zic de extratereştri, da´...” Doctorul se încruntă: „Care EI?” „EI vin de acolo, din viitor. Oameni. Călătoresc în timp... Spuneau că, în timp ce mă dislocuiesc, aşa, ca pe apă, în timpul lor, unul din ei poate fi dislocuit în schimb aici, în timpul ăsta. Cea care a fost atunci aici în locul meu, în mintea mea de fapt, ţinea lista cu programul zilei mele, nu putea schimba decât niţeluş... Da´ totuş´  putea schimba, numa´ lucruri minore, că timpul nu e... nu e fluid, e vâscos, da, aşa mi-or zis!” Medicul pregăti o seringă. Domnul Calzone, care intrase dimineaţă, din viitor, în mintea de azi a lui Mazzini, îl hipnotizase să-şi şteargă complet din memorie această zi. Mâine, când trupşorul naivei Fiametta va fi descoperit pe canapeausa medicului, domnul Calzone va fi din nou înapoi în timpul său viitor, după o schimbare minoră, care a şters urmele neglijenţei cu care fusese hipnotizată coafeza. Prostuţa ar fi putut dezvălui oricând secretul sub altă hipnoză!

Citit 355 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 15:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.