Imprimă această pagină

Premieră la Teatrul Muzical. "Cenuşăreasa", un basm muzical de Rossini

Premieră la Teatrul Muzical. "Cenuşăreasa", un basm muzical de Rossini
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Opera "Cenuşăreasa" de Gioacchino Rossini este premiera Teatrului  Muzical  "N.  Leonard", la care sunt invitaţi gălăţenii melomani, sâmbătă şi duminică, pe 18 şi 19 martie, de la ora 18,00.

Spectacolul beneficiază de o echipă de producţie italiană, care a mai colaborat cu instituţia gălăţeană, regizorul Paolo Bosisio şi scenograful Domenico Franchi. Distribuţia e aleasă pe sprânceană: Cenerentola - Florentina Soare, Ramiro - Luigi Battistoni, (Italia), Tisbe - Silvia Niţă, Clorinda - Adelina Diaconu, Dandini - Alexandru Aghenie, Don Magnifico – Dan Popescu şi Alidoro - Dominic Cristea.

"Partitura rossiniană oferă ample posibilităţi tehnice şi interpretative, de afirmare şi punere în valoare a vocilor, astăzi Teatrul Muzical din Galaţi având o pleiadă de tineri solişti ambiţioşi  şi valoroşi, pe care ne propunem să-i promovăm. Ne bucurăm în realizarea acestei premiere de colaborarea unor creatori de marcă, ce vin din patria lui Rossini, regizorul Paolo Bosisio şi scenograful Domenico Franchi", a declarat directorul Teodor Niţă.

Maestrul Paolo Bosisio a deţinut funcţia de director artistic al unor teatre importante din Italia şi al unor festivaluri internaţionale în paralel cu o o bogată activitate universitară, din 1987 conducând catedra de Istoria Teatrului şi Artelor Spectacolului din cadrul Facultăţii de Arte de la Universitatea de Stat din Milano, unde predă şi regie de operă.

În decursul anilor, regizorul Paolo Bosisio a montat pe scena Teatrului Muzical “N. Leonard” mai multe spectacole, care s-au bucurat de o mare apreciere din partea publicului gălăţean: opera “Don Pasquale” de G. Donizetti, opereta “Văduva Veselă” de F. Lehàr, „Trubadurul” de G. Verdi, şi de curând, premieră mondială: opera “Regele Cerb” de Angelo Inglese, în cadrul programului european "SENSE".

Dirijorul spectacolului este Mircea Holiartoc, care-i invită pe gălăţeni cu toată  inima  la premieră: "Dacă cineva îşi închipuie că ştie subiectul poveştii Cenuşăresei va fi surprins, vizionând noul spectacol de operă al Teatrului Muzical: mama vitregă este de fapt un bătrân tată vitreg, zâna cea bună se ascunde sub chipul unui mentor-filosof, iar celebrul pantof se transformă într-o îndelung căutată brățară. Şi cu toate acestea, sâmburele poveştii rămâne neschimbat. Astfel, la 200 de ani de la premiera operei, Teatrul Muzical aduce în prim-plan prin prezentarea acestei capodopere rossiniene idealismul tinereţii şi al dragostei pure, nobleţea inimii şi bunătatea, forţe care triumfă în pofida tuturor aparenţelor".

Citit 1730 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2017 16:39

Roxana Artene Penciu