Mame literare, în dezbaterea şcolarilor de la "Haşdeu"

Mame literare, în dezbaterea şcolarilor de la "Haşdeu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secția pentru copii a Bibliotecii “V. A. Urechia” a fost gazda generoasă, pe 17 martie, în Luna femeii, a unei întreceri privind omagierea mamelor literare. Managerul instituţiei, prof. Zanfir Ilie, i-a întâmpinat personal pe elevii clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială “Iulia Haşdeu”, îndrumaţi de prof. de Limba şi literatura română Oana Ichim şi de bibliotecara Mihaela Mereuţă, responsabile în cadrul Proiectului  „Dimineţi de lectură”. Gazde atente, cu zâmbet şi bomboane, au fost bibliotecarele Maricica Târâlă-Sava, şefă a Secţiei, şi  Florica Şerban.

Tema evenimentului care se desfăşoară, din aprilie anul trecut, în fiecare zi de vineri, de la ora 10,00 (şi care, după succesul înregistrat printre copii şi dascăli, a fost prelungit, de la trei luni la 11), a fost “Femeia mamă în literatură română”. Astfel, Bolintineanu, Coşbuc, Slavici sau Creangă au fost repovestiţi de elevi, vădit interesaţi să citească şi să înţeleagă, să întrebe şi să socializeze cu persoane adulte într-o bibliotecă aşa bogată. Au făcut o impresie puternică în special elevii Pavel Ioan Alexandru, Neagu Simona, Răileanu Irina, Cumpănici Arina, Ene Andreea Alexandra şi Slapacov Andreea Elena.

Proiectul educaţional „Dimineţi de lectură”, iniţiat de Secţia bibliotecii ca o continuare a Clubului de vacanţă, adună vinerea câte 30 elevi de la şcoli din oraş, dar şi din judeţ, cadre didactice, bibliotecari şi scriitori. Nouă şcoli sunt partenere în proiect, antrenând deja 26 de cadre didactice, 405 elevi şi numeroşi scriitori de carte pentru copii.

Citit 1927 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.