UPDATE/ Gregorian Bivolaru a fost adus în România
Foto: Sursa foto: stirileprotv.ro

UPDATE/ Gregorian Bivolaru a fost adus în România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, 23 iulie: Fondatorul Misa, Gregorian Bivolaru, a fost adus vineri, 22 iulie, în România, a relatat digi24.ro. În urmă cu o săptămână, instanţa din Paris a respins apelul formulat de acesta şi a dispus extrădarea în România.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa pe 26 februarie, fiind plasat în arest preventiv, în penitenciarul din Fresnes. Autorităţile române au cerut extrădarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei de şase ani cu închisoare.

Liderul MISA, care este apărat de avocaţi din România, le-a spus judecătorilor francezi că este cetăţean bulgar şi nu este urmărit de autorităţile române.

Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Gregorian Bivolaru a plecat din ţară în august 2004, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins şi arestat în Suedia, însă a cerut azil politic, iar autorităţile din această ţară i-au acceptat cererea. De atunci, toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze.

Odată cu extrădarea lui Gregorian Bivolaru se încheie odiseea unor dosare care au avut ca punct de plecare anul 1977 când liderul Misa a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru distribuire de materiale pornografice, ocultism și magie neagră. Din toate acuzațiile, a rămas în picioare cea de act sexual cu un minor pentru care Bivolaru va sta în următorii 6 ani după gratii. GALERIE FOTO


UPDATE, duminică, 28 februarie: Gregorian Bivolaru rămâne în arest în Franţa

Judecătorii din Franţa au decis ca Gregorian Bivolaru să rămână în arest, potrivit gandul.info. Liderul MISA le-a spus judecătorilor că este cetăţean bulgar, nu român, şi că nu este persoana dată în urmărire de ţara noastră. De asemenea, vineri, când acesta a fost prins de poliţişti, avea asupra sa acte false. Gregorian Bivolaru este apărat în Franţa de avocaţi din România. Potrivit primelor informaţii, a fost demarată procedura extrădării sale.


(26 februarie) A fost prins GREGORIAN BIVOLARU, fondatorul MISA

Gregorian Bivolaru, fondatorul Mișcarii de Integrare Spitrituală în Absolut, pe care autoritățile române l-au scăpat printre degete în urmă cu cel puțin opt ani, a fost prins vineri, 26 februarie, în Franța, a transmis siteul stirileprotv.ro. Controversatul fondator MISA este în acest moment în custodia poliției pariziene.

Bivolaru era imposibil de atins de autoritățile române, pentru că obținuse statutul de azilant în Suedia.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Paris, în timp ce își cumpăra cărți și DVD-uri de la un cunoscut târg de carte. Se pare că Bivolaru venea periodic în Franța, la respectivul eveniment cultural.

Gregorian Bivolaru are o condamnare definitivă, emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, și trebuie să execute 6 ani de detenție, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Gregorian Bivolaru este căutat de autoritățile române de mai bine de 12 ani. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

”Salonul Champerret de Carte şi Manuscrise Vechi” a început vineri, 26 februarie, într-un spaţiu expoziţional din nordul Parisului, urmând să se încheie pe 29 februarie, potrivit site-ului organizatorilor.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România, a relatat mediafax.ro. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 4869 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.