13 august, zi de DOLIU NAȚIONAL în Republica Moldova
Foto: Sursa foto: Internet

13 august, zi de DOLIU NAȚIONAL în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național, potrivit unui comunicat online, postat de casa-regala.blogspot.ro.

Astfel, în această zi, în toate localităţile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

De asemenea, la ora 10,00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

În context, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

În ziua de 13 august 2016 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana.

13 august, când Majestatea Sa Regina Ana va fi condusă pe ultimul drum, va fi zi de doliu naţional și în România, a hotărât, în şedinţa de miercuri, 3 august, Guvernul. Reprezentanţii Executivului au comunicat că în această zi „toate instituţiile, autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă”.

Totodată, tricolorul va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele şi ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reşedinţă. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură vor fi obligate să-şi adapteze programul în mod corespunzător.

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a trecut în nefiinţă, luni, 1 august, ora 13,45, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Programul funeraliilor Reginei Ana a României - CLICK AICI

CITEȘTE ȘI: La despărţirea de un simbol al datoriei împlinite. REGINA ANA, o amazoană a timpurilor moderne

Citit 1555 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.