ATAC TERORIST, în noaptea de REVELION, într-un club select din TURCIA

ATAC TERORIST, în noaptea de REVELION, într-un club select din TURCIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 39 de morţi şi 69 răniţi acesta este ultimul bilanţ tragic al atacului armat care a avut loc într-un club select din Istanbul, Turcia, chiar în noaptea de Revelion. Potrivit presei internaţionale, un bărbat deghizat în Moş Crăciun, înarmat cu o pușcă automată, a deschis focul la întâmplare, în clubul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane.

Nu sunt români printre victime!

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Digi24, nu sunt români printre victimele atacului. Printr-un comunicat de presă, MAE anunţă numerele de telefon unde cetățenii români pot cere asistență consulară: „Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02:00 (01:00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi.

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor”, se arată în comunicatul de presă.

Teroristul, căutat

„Acesta este un atac terorist”, a spus răspicat Vasip Sahin, guvernatorul Istanbulului, despre tragedia petrecută în Clubul Reina, un club select, frecventat de lumea bună a oraşului, situat chiar pe malul Bosforului, în imediata apropiere a primului pod construit peste strâmtoarea ce separă Europa de Asia. Clubul este situat la cateva sute de metri de locul unde avea loc sarbatorirea oficiala a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Potrivit Digi24, primele imagini surprinse de o cameră de supraveghere îl arată pe atacator chiar în momentul în care a deschis prima dată focul: la intrarea în club, unde a ucis doi oameni, un civil şi un poliţist.

Deocamdată, sunt foarte puţine informaţii despre atacator. Unii martori spun că l-au auzit vorbind arabă, dar informaţia nu este confirmată oficial. În plus, autoritățile turce au instituit cenzura temporară pe subiectul atacului. Asta înseamnă că presa locală nu mai are voie să difuzeze informații despre operațiunile în desfășurare.

„Vânătoarea teroristului este în desfăşurare. Poliţia a lansat operaţiunile Sperăm ca atacatorul să fie prins curând”, au declarat oficialii turci.

Citit 4847 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2017 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.