UPDATE - Patru cutremure cu magnitudinea peste 5, în Italia
Foto: Sursa foto: stirileprotv.ro

UPDATE - Patru cutremure cu magnitudinea peste 5, în Italia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, 19 ianuarie: Potrivit unui prim bilanţ al victimelor seisemelor care au zguduit miercuri, 18 ianuarie, centrul Italiei, cel puţin un om a murit şi un altul este dat dispărut.

Specialiştii italieni spun că riscul producerii unui nou cutremur la fel de puternic, cu magnitudine de peste 5, este ridicat, scrie digi24.ro.

Cutremurele de miercuri şi cele peste 200 de replici s-au produs în aceeaşi regiune afectată de seisme din ultimele luni. Un bărbat de 83 de ani a fost găsit mort în propria fermă, în regiunea Teramo, după ce acoperişul a cedat, probabil şi din cauza zăpezii acumulate pe el. O persoană este dată dispărută şi la Campotosto, o localitate afectată de o alunecare de teren.


UPDATE: Pompierii italieni au reușit să salveze o mamă si pe copilul ei, prinsi sub daramaturile unui imobil din localitatea Castiglione Messer Raimondo, după seria de seisme care au zguduit regiunea miercuri, 18 ianuarie, a relatat AFP.

Echipele de salvare își continuă verificările. Până în prezent nu s-au înregistrat victime, au precizat pompierii.


Patru cutremure cu magnitudinea peste 5 au avut loc, miercuri, 18 ianuarie, in Italia. Nu s-au înregistrat pagube. Autoritatile italiene au suspendat serviciul de metrou la Roma si au decis evacuarea mai multor scoli din capitală, a relatat digi24.ro.

Primul cutremur a avut loc la ora 10,25 (11,25 ora României), în centrul Italiei, și a fost resimțit în Roma, Florența, Napoli și Lazio, informează la Repubblica. Seismul a a avut magnitudinea de 5,3, la o adâncime de 9 kilometri. Presa italiană precizează că acest seism a fost urmat de alte patru mai mari de 3,2.

Apoi, la ora 11,14, un al doilea seism puternic cu magnitudinea 5,7 a fost resimțit în aceași zonă.

La ora 11,25, un nou cutremur a fost resimțit, și a avut magnitudinea 5,5.

Încă un cutremur puternic a avut loc astăzi în Italia, al patrulea. Seismul a avut magnitudinea 5,2 și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 14:33 (15:33 ora României).

Nu există informaţii privind eventuale pagube sau victime, iar metroul din capitala Italiei a fost evacuat preventiv.

Regiunea Amatrice din centrul Italiei a fost lovită anul trecut de trei cutremur puternice. 300 de oameni și-au pierdut viața, iar pagubele au fost uriașe. Sursa digi24.ro - 18 ianuarie

Citit 2413 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.