România riscă să-şi piardă dreptul de vot în UE

România riscă să-şi piardă dreptul de vot în UE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă Guvernul Grindeanu nu retrage ordonanţa de modificare a Codului penal, România riscă să-şi piardă dreptul de vot în UE, potrivit preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), Gunther Krichbaum. Această sancţiune este una extremă, UE având prevăzută această măsură - ce nu a fost folosită niciodată - doar în cazul în care, într-o ţară membră, există ameninţări sistematice la adresa statului de drept.

Oficialul german a precizat că i-a solicitat preşedintelui Comisiei Europene (CE), Jean Claude Juncker, să-l convoace urgent pe Sorin Grindeanu la Bruxelles şi să-i ceară să retragă ordonanţa, care, în opinia sa, este o lovitură dată statului de drept.

Un alt avertisment a venit, joi, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema situaţiei din România, chiar de la prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, care a apreciat că măsurile Guvernului Grindeanu sunt „elemente negative” în lupta împotriva corupţiei. El a mai cerut Guvernului României "să nu întoarcă spatele evoluţiei" din ultimii ani şi să nu facă "paşi în direcţia opusă".         

Citit 2598 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.