Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: Guvernul ia măsuri concrete prin care arată că este atent la agenda populației, la problemele românilor

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: Guvernul ia măsuri concrete prin care arată că este atent la agenda populației, la problemele românilor
Evaluaţi acest articol
(58 voturi)

Începând cu data de 1 iulie, o serie de măsuri adoptate de coaliția de guvernare din care face parte ALDE au intrat în vigoare. Astfel, de la 1 iulie valoarea punctului de pensie ajunge la 1100 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 10% a pensiilor. De asemenea, pensia minimă garantată crește din nou, ajungând la 640 de lei. Sunt măsuri prin care ALDE și partenerii de guvernare arată că respectă programul de guvernare pe care l-au asumat în fața românilor și pentru care au primit votul Parlamentului.

Vorbim în acest caz de măsuri concrete prin care arătăm că guvernul din care ALDE face parte este atent cu adevărat la agenda populației, la problemele reale ale românilor. Avem obligația de a privi cu responsabilitate și recunoștință la cei care au contribuit la sistemul de pensii, au ajuns pensionari, dar astăzi, din păcate, trăiesc de foarte multe ori sub pragul de existență decentă.

Pe mai departe ne dorim să implementăm toate măsurile din programul de guvernare, toate măsurile care vor oferi românilor un trai mai bun. Guvernul din care ALDE face parte și pe care îl susține demonstrează din nou că principalul obiectiv este reprezentat de guvernarea eficientă a țării, în interesul românilor. De asemenea, aceste majorări ale pensiilor nu puteau fi realizate dacă nu aveam un cadru economic stabil.

Tendințele pozitive din economia românească, din timpul guvernării din perioada 2014 – 2015 din care ALDE a făcut parte, stopate sau încetinite în timpul guvernării tehnocrate în 2016, au fost reluate în guvernarea pe care o susținem începând din 2017 până în prezent. Datele privind evoluția economică pentru anul 2017 și primul trimestru din acest an confirmă această tendință.

Dincolo de prognoze și date statistice, ceea ce contează cu adevărat sunt implicațiile directe pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Pe lângă majorarea pensiilor de la 1 iulie, sunt date care arată că veniturile românilor s-au îmbunătățit. În luna aprilie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.512 lei, cu 0,5% mai mare decât în luna martie 2018. Acum, când economia este pe un trend pozitiv, guvernul actual a venit cu măsuri care să transfere în buzunarele cetățenilor creșterea economică.

România este azi o țară cu o creștere economică spectaculoasă, cu un nivel redus al șomajului, cu un ritm ridicat al creșterii producției industriale, cu o creștere substanțială a veniturilor reale ale populației, fie că e vorba de salarii, fie că e vorba de pensii, precum și cu reducerea datoriei publice că procent în PIB. De asemenea, au fost create numeroase locuri de muncă, iar puterea de cumpărare a crescut cu 5% în primele luni din 2018 datorită continuării creșterii salariilor și pensiilor corelate cu inflația.

Desigur, mai sunt multe lucruri de făcut, dar în mod clar suntem pe drumul cel bun. Oamenii văd că România merge într-o direcție corectă, iar rezultatele încep să fie tot mai vizibile. Am promis românilor o guvernare diferită, o guvernare mai apropiată de interesele reale ale cetățenilor. Prin aceste măsuri facem încă un pas spre normalitate, spre venituri decente pentru români.

ALDE a susținut la guvernare măsurile economice liberale. Nu am fost un partid balama, ci am fost partidul care a livrat rezultate românilor. Oamenii care ne-au votat au făcut-o pentru că au fost conștienți că ALDE nu va face act de prezență, ci va lupta pentru a pune în practică exact proiectele pe care le-am anunțat în plan economic. ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

(P)

Citit 4870 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:50