UNIVERSITATEA DANUBIUS. PROGRAM DE MASTER UNIC ÎN ROMÂNIA - Managementul Securității în Relațiile Internaționale

UNIVERSITATEA DANUBIUS. PROGRAM DE MASTER UNIC ÎN ROMÂNIA -  Managementul Securității în Relațiile Internaționale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Programul de master Managementul Securității în Relațiile Internaționale din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea Danubius se adresează absolvenților de studii de licență care doresc să se specializeze și să dezvolte o carieră profesională în domeniul relațiilor internaționale și a studiilor de securitate.

Discipline de studiu: Politici și strategii de securitate în Europa de Sud-Est; Europa de Sud-Est în relațiile internaționale; Impactul migrației asupra securității internaționale; Dimensiuni operaționale în combaterea terorismului; Fundamentele securității în lumea contemporană; Instituții și organizații internaționale de securitate; Managementul securității economice; Dimensiunea psihologică în Intelligence-ul de securitate; Tehnici de negociere și mediere în soluționarea diferendelor internaționale; Analiza discursului diplomatic; Managementul politicii externe și de securitate națională; Managementul securității și prevenirii situațiilor de criză; Managementul Intelligence-ului strategic de securitate; Cultura de securitate în societatea contemporană; Cooperarea în relațiile internaționale din regiunea Dunăre-Marea Neagră; Managementul conflictelor în secolul al XXI – lea.

Competențe

-          Însușirea principalelor concepte teoretice referitoare la sistemele de securitate internațională și națională, de apărare a legalității, interesului persoanei și al comunității.

-          Formarea de abilități și atitudini în contextul dinamicii care afectează mediul de securitate național și internațional al principalilor actori internaționali.

-          Prezentarea teoretică și practică a informațiilor despre instituțiile internaționale și europene și a pachetului legislativ referitor la siguranța cetățeanului, siguranța mediului, interesul persoanei și legislația internațională.

-          Dezvoltarea unor abilități de corelare și înțelegere a caracteristicilor socioeconomice și culturale ale securității teritoriului și operarea cu concepte de specialitate: securitate națională, regională, internațională, securitate economică, securitatea organizațională etc.

-          Formarea și dezvoltarea abilităților de înțelegere, analiză și implementare a tehnicilor manageriale de criză, gestionare a conflictelor, negociere și cooperare, cu accent asupra perspectivelor de securitate.

Perioada de admitere : 2 iulie - 3 august si 3 - 26 septembrie.

Mai multe informatii despre taxe, actele necesare dosarului de admitere si despre procesul de admitere: 0372 361 250; 0372 361 251; 0372 361 227 sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Purtator de cuvant

Lector univ. dr. Ana Alina Dumitrache-Ionescu

(P)

Citit 3708 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:50