Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!
  • Cancerul, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic şi diabetul sunt bolile care ucid milioane de oameni, în fiecare an.

Incidenţa acestor maladii a crescut îngrijorător, iar specialiştii atrag atenţia că vârsta de debut a acestor boli a scăzut foarte mult. Din ce în ce mai mulţi copii suferă de o formă de cancer, din ce în ce mai mulţi tineri fac accident vascular cerebral sau suferă un infarct miocardic şi tot mai multe persoane sunt depistate anual cu diabet.

Galaţiul şi-a propus să devină un centru regional pentru tratarea acestoraşa-numite ”boli moderne”. Motiv pentru care Consiliul Judeţean a investit sume fără precedent pentru dotarea Spitalului Judeţean.

În premieră, cardiologie intervenţională la Galaţi

În urmă cu doar câteva zile, pentru prima dată, la Galați, unui pacient i-a fost montat stent, după ce, în prealabil, medicii au realizat o coronarografie - procedură medicală prin care se pot observa blocajele de la nivelul arterelor inimii. 

O zi istorică pentru medicina din Galați. Infarctul miocardic poate fi tratat aici, la Galați, la Spitalul Județean, ceea ce înseamnă timp prețios pentru salvarea vieții și șanse mai mari de recuperare. Am devenit singurul spital din regiune în care se pot realiza astfel de intervenții”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

O nouă şansă la viaţă pentru bolnavii de cancer

De opt luni, Galațiul este centru regional de tratare a cancerului, după ce a fost dotat cu un accelerator liniar de particule, iar secția de Radioterapie a fost modernizată.

Creşte foarte mult speranţa de viaţă a celor care suferă de această cumplită maladie, iar şansele de vindecare sunt mult mai mari cu ajutorul acestui aparat medical de ultimă generaţie”, a declarat Costel Fotea. 

https://www.viata-libera.ro/actual/152076-galatiul-centru-regional-modern-de-tratare-a-cancerului-acceleratorul-liniar-de-particule-speranta-bolnavilor-de-cancer

Tromboliză pentrutratarea accidentului vascular cerebral

Până acum, zeci de pacienţi au beneficiat de această procedură medicală. Mai mult, la Spitalul Judeţean se va înfiinţa o unitate de tratare şi monitorizare a pacienţilor cu AVC. Deja o parte dintre echipamentele medicale au fost aduse la secţia de Neurologie.

Tromboliza reduce riscul de paralizie şi creşte foarte mult şansele de supravieţuire şi recuperare”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean.

Și secţia de Diabet din cadrul Spitalului Judeţean este într-un amplu program de dotare cu echipamente medicale, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament. Pe lista echipamentelor medicale destinate bolnavilor de diabet se află transluminatoare de vene, defibrilatoare, injectomate, seturi complete de măsurare a glicemiei, aparate chirurgicale.

Cred că împreună - administrație și comunitate - trebuie să ducem mai departe investițiile care schimbă în bine Galațiul.

Candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Galați. Am alături de mine o echipă de profesioniști, oameni care au demonstrat deja în domeniile în care activează, oameni cu viziune, implicați și activi. O echipă care merită votul dumneavoastră!, adaugă Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Comandat de: Partidul Social Democrat-PSD - Filiala Jud. Galați
Realizat de: SC Brighter Focus MM SRL
Codul de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21200019

Postat de Trustul de Presă Dunărea de Jos

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 18:38