Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Demersurile senatorului George Stângă la Guvern și discuțiile cu premierul Ludovic Orban au avut ca rezultat Hotărârea de Guvern care urgentează începerea lucrărilor pentru viitorul drum expres Galați-Brăila. Obiectivul de infrastructură a fost prevăzut în Master Planul General de Transport al României încă din 2008, dar lucrările de construcție au fost scoase la licitație abia la finalul anului 2019. S-a desemnat câștigătorul licitației pentru cei aproximativ 13 kilometri de drum express, între Galați și Brăila, pentru care s-au alocat 20 de milioane de euro.

Hotărârea de Guvern aprobă amplasamentul, conform variantei finale a studiului de fezabilitate și declanșează procedura de expropriere a 157 de terenuri din intra și extravilan, în suprafaţă totală de 329.912 mp, proprietate privată. Terenurile, evaluate la peste 5 milioane de lei, constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național și se află pe raza municipiului Brăila și a localității Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, expropriator fiind statul roman. Se creează, astfel, front de lucru pentru începerea lucrărilor pentru obiectivul de infrastructură ce va lega Galațiul și Brăila de două mari coridoare de transport național și european. Senatorul George Stângă a apreciat că a fost nevoie de implicarea PNL și a membrilor guvernului pentru ca investițiile din infrastructura Galațiului să prindă contur.

Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Galati. Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP 11200025. Postat de Trustul de Presã Dunãrea de Jos.

Citit 4827 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 19:15