Liderul din România al motocicliștilor „Hells Angels”, extrădat în SUA  

Liderul din România al motocicliștilor „Hells Angels”, extrădat în SUA  
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liderul din România al grupării de motocicliști "Hell's Angels" va fi extrădat în Statele Unite ale Americii. Marius Lazăr este acuzat de crimă organizată și trafic de droguri.

Fusese dat în urmărire internațională după ce în 2020 ar fi negociat un dublu asasinat și cumpărarea a 400 de kilograme de cocaină. Marius Lazăr va fi urcat în avion spre SUA, unde va fi judecat pentru crimă organizată și trafic de droguri. Urmărit internațional, el a fost prins în 28 decembrie 2022, de polițiștii Direcției General ale Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale.

Pe numele lui Marius Lazăr, Curtea de Apel București emisese la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii. El este cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani. Informațiile despre gruparea condusă de Marius Lazăr au fost transmise autorităților române de către Departamentul de Justiție al SUA.

Pe baza informațiilor oferite de americani, în perioada iulie-noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații. Marius Lazăr intenționa să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină, cu ajutorul a doi traficanți din Noua Zeelandă. Pe lângă traficul internațional de droguri de mare risc, bărbatul se ocupa și cu traficul internațional de arme. Totodată, el comandase și două crime.

În 18 noiembrie 2020, polițiștii români, împreună cu o echipă numeroasă venită din Statele Unite, au descins la trei adrese din București și Ilfov pentru destructurarea unei grupări care plănuia să vândă 400 de kilograme de cocaină pe teritoriul SUA.

Gruparea era formată din românul Marius Lazăr și doi neozeelandezi, Michael Matthews Murray și Patrick Marc Johnson, urmăriți prin Interpol după ce ofițerii FBI au stabilit că negociaseră cu traficanții mexicani prețul pentru o cantitate de peste 400 de kilograme de cocaină, care urma să fie vândută în America.

Lazăr, care era șeful filialei Hells Angels România, un club moto originar din SUA, organizat după principiile mafiei, intenționa, spun procurorii DIICOT, să cumpere, separat, de la aceiași mexicani, 10 kilograme de cocaină pe care să le aducă în România.

În același timp, Marius Lazăr ar fi vrut să intre și pe piața traficului de arme. Acesta ar fi urmat să facă rost, pe filieră sârbă, de mașini blindate, arme de asalt – de tip AK 47, grenade M26, pistoale, puști și veste antiglonț produse la fabrica Zastava Arms, din Serbia.

Citit 1190 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.