O demisie și două demiteri în conducerea Companiei Energetice Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri

O demisie și două demiteri în conducerea Companiei Energetice Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Complexul Energetic Oltenia a anunţat, miercuri, primele măsuri administrative în urma accidentului în care trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite. Doi dintre şefii carierei Jilţ Sud au fost schimbaţi din funcţie, în timp ce directorul sucursalei miniere a demisionat, a anunțat Hotnews.ro

”În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023 la Cariera Jilţ Sud, directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din functia de director al Sucursalei Miniere şi a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcţie”, a transmis, miercuri, CEO Oltenia, într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Sursa citată a precizat că Ion Paraschivu a deţinut anterior funcţia de director Direcţia Tehnică, director Directia Productie si director adj. mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, lucrând în sectorul minier din anul 1990.

De asemenea, conducerea CE Oltenia a decis schimbarea din funcţia de sef al carierei Jilţ a lui Doru Dancău şi numirea lui Viorel Vulpe în locul acestuia, precum si schimbarea din functia de sef al carierei Jilt Sud a lui Sorin Grecu si numirea lui Tiberiu Turtoi în locul acestuia.

Viorel Vulpe a deţinut funcţia de inginer şef Productie la Sucursala Miniera si, anterior, sef Unitate Minera Jilt Nord, iar Tiberiu Turtoi a detinut functia de sef schimb Sector. Trei persoane au murit, iar zece au fost rănite marţi, după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat în carierea Jilţ Sud, din judeţul Gorj.

Citit 1406 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.