Modelele lui Radu Mazăre, adoptate de Marius Stan

Modelele lui Radu Mazăre, adoptate de Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne referim la modelele de administraţie, nu la fotomodelele filiforme şi longiline alături de care defilează edilul Constanţei


Constanţa nu înseamnă doar fiţe, carnaval şi distracţie, ci şi locuinţe modulare pentru săraci şi locuinţe ieftine pentru tineri. Primăria Galaţi merită o bilă albă pentru că a preluat modelul cartierului Henri Coandă din Constanţa şi a anunţat că va construi două campusuri sociale cu 1.300 de apartamente. Este exact soluţia, unică în ţară, prin care Radu Mazăre a salvat 2.500 de oameni fără case, soluţie care le-a surâs şi francezilor. Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coandă în 1921. Locuinţele sunt de fapt containere utilate cu tot ceea ce este necesar pentru un trai decent, de la plită electrică, grup sanitar, la parchet şi mobilier, au unul, două sau trei dormitoare şi sunt plasate unul peste altul, pe două etaje, accesul făcându-se pe pasarele. Practic, municipalitatea a plătit aproximativ 2.500 de euro pentru fiecare om adunat de pe stradă, iar din toamnă va începe construirea altor 17 blocuri, unde vor fi adăpostite încă 2.500 de persoane.

Bila neagră

Primăria Constanţa numără 1.100 de locuinţe ieftine vândute tinerilor, la jumătate din preţul pieţei. La Galaţi nu s-a vândut încă nici măcar o cărămidă ANL, în condiţiile în care, în noiembrie anul trecut, primarul Marius Stan anunţa că au fost demarate toate procedurile pentru intabularea locuinţelor ANL, operaţiunea fiind aproape de finalizare şi că după aceea vor fi scoase la vânzare apartamentele, conform legii. Pentru acest motiv, o bilă neagră se rostogoleşte spre Primăria Galaţi.

Citit 11164 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.