Maşinile pe trotuar, oamenii pe stradă

Maşinile pe trotuar, oamenii pe stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de gălăţeni îşi pun viaţa în pericol, în fiecare zi, pentru că sunt obligaţi să circule pe stradă, şi nu pe trotuar, aşa cum ar fi, de altfel, civilizat, normal şi legal, din cauza şoferilor lipsiţi de educaţie, care îşi parchează maşinile pe trotuare. Poliţiştii locali par să nu ţină cont nici de nenumăratele semnale venite din partea pietonilor care fac slalom printre maşini şi riscă, în orice moment, să fie accidentaţi, dar nici măcar de realitatea din teren, lucru extrem de grav. Altfel nu înţelegem cum, în continuare, în municipiul Galaţi, zeci şi, poate, chiar sute de şoferi îşi permit să blocheze porţiuni întregi de trotuar, parcându-şi automobilele după bunul plac, pe spaţiile rezervate pietonilor, perfect conştienţi fiind că încalcă legea. Străzile Brăilei, Domnească, Regiment 11 Siret, Siderurgiştilor sunt doar câteva dintre zonele intens circulate unde cei care deţin permis de conducere îşi parchează la voia întâmplării autoturismele, de multe ori chiar şi pe prima bandă a carosabilului, fără ca nici măcar un reprezentant al Poliţiei Locale să intervină.

Şefii Poliţiei Locale merită o bilă neagră pentru că, nici până la acest moment, nu au reuşit să pună la punct o serie de acţiuni menite să-i „educe” sau să-i pună pe fugă pe şoferii care încalcă legea.

Bilă albă reprezentanţilor Ecosal, care s-au mobilizat exemplar pentru salubrizarea oraşului, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citit 11636 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.