Bilă albă/Bilă neagră: Un pas uriaş către modernizare şi civilizaţie

Bilă albă/Bilă neagră: Un pas uriaş către modernizare şi civilizaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bilă albă conducerii Primăriei Galaţi pentru decizia de a pune la pământ garajele şi magherniţele hidoase şi insalubre din Complexul Ancora, o zonă centrală a oraşului care arată mai rău decât multe, multe altele situate în cartierele periferice ale Galaţiului. Dacă aleşii noştri vor da undă verde proiectului la care au pus umărul arhitecţi de renume precum Sergiu Porumboiu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Teritorială „Dunărea de Jos”, atunci putem spune clar că am făcut un pas uriaş către modernizare şi civilizaţie, la care tânjim de ani buni. Modernizarea Complexului Ancora, din cartierul Mazepa, reprezintă un prim pas extrem de important pentru transformarea Galaţiului într-un oraş european. Spaţiul verde, parcările moderne, dar şi o piaţă frumoasă şi curată vor lua locul, conform proiectului, tuturor construcţiilor vechi, ponosite, ruginite, mâzgălite şi mizerabile din zona Ancora, care, în prezent, nu reprezintă decât o pată neagră pe cartea de vizită a oraşului.

Bilă neagră Primăriei Galaţi pentru că a permis amplasarea unor refugii în staţii aproape lipsite de pasageri, în timp ce zeci de oameni tremură, zilnic, şi sunt măturaţi de vânt pe străzi precum Doamnească sau Brăilei, în staţiile aglomerate, dar lipsite de refugii.

Tot o bilă neagră primesc şi cetăţenii oraşului care s-au isterizat în weekend pe motiv că reprezentanţii Ecosal nu le-au curăţat trotuarele sau aleile acoperite de zăpadă din faţa scărilor de bloc, oameni care, nici până astăzi, nu au înţeles că în bătătura proprie îţi faci singur curăţenie, nefiind datoare şi nici obligate instituţiile publice să îţi bată la „uşă” şi să dea la lopată într-un spaţiu în care eşti proprietar. În ţările civilizate, oamenii, cu mic şi cu mare, se „înarmează” cu lopeţi şi îndepărtează zăpada din faţa caselor în care locuiesc. Am auzit şi un lucru interesant, în urmă cu ceva timp, cum că în unele ţări cetăţenii dau zăpada de-o parte inclusiv din dreptul caselor unor semeni de-ai lor, plecaţi de acasă ori bolnavi! Poate că nu ar fi rău să mai învăţăm câte ceva de la străini.

Citit 10804 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.