Raportează comentariu

1. La Balabanesti s-au facut prospectiuni! Mergeti si va informati la fata locului va rog!
2. Primarul Tg. Bujorului este o persoana care vorbeste in necunostinta de cauza deoarece - Romania nu va beneficia de nici o independenta energetica si de nici un metru cub de gaz din aceste contracte! Punct. Sa puna mana domnul primar sa citeasca legea romaneasca si sa ne spuna cum obtine Romania independenta energetica daca, prin lege, Romania va primi doar redevente in bani si nicidecum gaze! Romania primește printe cele mai mici redevențe din lume la producția de petrol și gaze naturale!

Pentru Gaze naturale

3,5% pentru zacaminte care produc sub 10 milioane mc/trimestru
7,5% pentru zacaminte care produc între 10 si 50 milioane mc/trimestru
9% pentru zacaminte care produc între 50 si 200 milioane mc/trimestru
13% pentru zacaminte care produc peste 200 milioane mc/trimestru

3. Per total, Romania nu are absolut nimic de castigat din aceste investitii. Impactul extrem de negativ asupra mediului vor transforma aceste zone in zone moarte - agricultura va fi exterminata, va urma o depopulare masiva a zonei, preturile la apa si alimente vor creste vertiginos iar sanatatea populatiei va avea enorm de suferit. Redeventele primite nu vor acoperi niciodata aceste costuri. NICIODATA!

4. Sa nu credeti ca municipiul Galatiul nu va fi afectat! Este o minciuna cosmica. Pai credeti dvs ca toate apele de suprafata si panzele freatice subterane nu sunt interconectate? Credeti dvs ca lipsa alimentelor nu va influenta pretul lor la Galati? Credeti dvs ca zona nu va fi ocolita de investitorii mici si mijlocii? Oare cresterea cererii de medicamente si tratamente va relaxa sistemul judetean de sanatate? ... Daca banii din redevente pot suplini apa potabila, solul necontaminat, aerul curat si sanatatea atunci galateni va meritati soarta!