Raportează comentariu

pt ecologistul participant: tenta rautacioasa, usor persiflanta, din partea autorului articolului, se simte...
Am o observatie legata de oportunitatile de munca ce s-ar putea crea. De ce insistam in continuare pe ideile industriale? locuri de munca in exploatarea gazelor, in termocentrale pe baza de carbune, pseudo-parcuri eoliene...
In Cluj urmeaza sa vina 40 de firme de IT, care vor oferi 2000 de locuri de munca, pt specialisti in domeniu, cu salarii uriase, deci contributii la stat uriase. Un mall creeaza peste 2000 de locuri de munca. Un aeroport la fel. Firma Continental, de proiectare mecanica din Germania (parca), a creat in Romania peste 2000 de locuri de munca. Din nou, oameni cu studii, calificati, salarii foarte mari. Nu in Galati insa. Microsoft si-a deschis filiala la Timisoara, 400 de oameni angajati.
Noi insa continuam sa ne axam pe industrializare masiva, poluanta, care angajeaza un numar mic de oameni, care vor fi exploatati si tratati precum negrii in secolul 19. In timp ce oamenii cu studii superioare sunt nevoiti sa plece din cauza lipselor de oportunitati.
In loc sa luati la misto o manifestatie normala pt o tara ce se vrea normala, nu piata de exploatat, ar trebui sa-i sustineti pe protestatari si sa fortati mainile edililor spre normalizare, echilibrare, decenta, preocupare fata de tineri, viitor ("normal" e cuvantul de ordine). Presa e singura care chiar are ceva putere in tara asta, dar voi alegeti ironii subtile, arogante si sarcasm impotriva normalului.