Raportează comentariu

“..la SC Apă-Canal SA (1.024 de salariaţi), SC Apaterm SA (805). În afară de simpatiile de partid, în legătură cu cei desemnaţi nu s-a mai spus nimic. CV-urile cu informaţii despre pregătirea profesională a celor numiţi au fost catalogate la Primărie drept „informaţii cu caracter personal” şi, prin urmare, nu au fost făcute publice.”
Deci Apa-Canal cu Apaterm la un loc ar avea 1829 de salariati. Cu ceva ani in urma, cand cele doua societati formau una singura, numarul total de salariati nu depasea 700. Concluziile se pot trage foarte lesne de aici.
Cat despre CV-urile lipitorilor de afise proptiti in CA-urile acestor societati, iata un singur exemplu doar: in ograda primariei era un fost director adj. pe la Directia Tehnica, un subinginer, cu carnet PSD, pe care Fl. Popa a avut grija ca dupa venirea lui Stan la Primarie sa il mute director la Gospodarirea Apelor, chipurile pe un concurs unde a participat de unul singur. Beizadeaua acestui exdirector, angajat tot in primaria unde tac-su era director (Viata libera a scris acum cca 2 ani si de acest subiect in “Familia Bugetarescu”), pe post de consilier in grad asistent, deci nici macar 5 ani vechime in specialitatea studiilor nu are, ca sa poata fi macar consilier in grad principal conf. art. 57 alin.5, lit.b din Legea 188/99 a functionarului public, dar cu carnet PPDD, a fost proptit tot de Fl Popa intr-un CA, asta pentru ca e baiatul lui tata si, conform declaratiei de avere postata pe site-ul primariei pe 2012, leafa beizadelei se ridica doar la 14.916 lei pe an (1243 lei pe luna) si trebuie sa manance si gurita lui ceva nu? Intrebarea este ce competente are asta, ce experienta si merite profesionale deosebite, cati oameni a condus ca sa fie pus sa ia decizii intr-un CA? Cati oameni cu adevarat valorosi nu au loc de scursurile astea de politruci? Daca toate loazele astea ar fi date afara si pusi sa munceasca in privat, oare cam cati din ei ar face fata ?
Una peste alta, golania celor dinainte si a celor de astazi este politizarea a tot ce este de stat, de la cele mai marunte functii pana sus, cel mai mare cancer al Romaniei este aceasta politizare care naste coruptie si hotie de neimaginat.