Cultivatorii de lavandă aduc lanurile cu flori în oraş (FOTO)

Cultivatorii de lavandă aduc lanurile cu flori în oraş (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cultivatorii de lavandă îi invită pe gălăţeni, în acest weekend, la un târg festiv, în care să se bucure de "darurile mov" ale naturii, de produse naturale, de ateliere creative pentru cei mici, de film, de salină în aer liber, dar şi de o întâlnire cu frumoasa şi cunoscuta scriitoare Petronela Rotar.

Târgul cultivatorilor de lavandă se va desfăşura pe 9, 10 şi 11 iulie, pe strada Domnească nr. 191 B, în parcarea Penny Market, unde vor fi instalate şi nişte mini-lanuri cu aceste flori parfumate şi colorate, în care se vor putea face fotografii numai bune de postat pe site-urile de socializare. "Aducem câmpul de lavandă în oraş", se laudă organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, care se va desfăşura între orele 10,00 - 21,00. 

Doritorii vor putea achiziţiona cosmetice, uleiuri esențiale, ape florale pure, buchete proaspete de lavandă. Vor fi şi alţi mici producători locali care vor veni cu "câte un sortiment cu ceva cu lavandă": îngheţată artizanală, macarons şi alte delicatese, clătite cu dulceaţă (şi de lavandă), limonadă cu arome naturale, cosmetice avizate, aranjamente florale, plante aromate la ghiveci, accesorii artizanale unicat, haine pictate sau brodate, jucării handmade.

Cei mici vor avea ateliere creative de olărit sau pictură pe faţă, cei mari au parte şi ei de activităţi interesante: proiecţie de film în aer liber, aromaterapie, salină în aer liber, astrofotografie, informaţii despre cum se poate obţine uleiul presat la rece.

Invitată specială este scriitoarea Petronela Rotar, care îi va încânta pe cei prezenţi cu o serie de sesiuni de lectură și autografe. Întâlnirile cu Petronela Rotar sunt programate sâmbătă, 10 iulie, de la ora 18,00, şi duminică, 11 iulie, de la ora 13,00.

Petronela Rotar s-a născut în 1977, la Brașov. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe stații locale ale celor mai importante televiziuni, are doi copii și o istorie personală zbuciumată, pe care a fructificat-o literar într-o parte dintre cărțile ei. A publicat toate cele șase cărți ale sale la editura Herg Benet. Prima carte, de poezie, "O să mă știi de undeva", a apărut în 2014, devenind singurul bestseller de poezie în România post decembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediție a cărții. Au urmat cartea de proză scurtă "Alive", desemnată de cititori cea mai bună carte a anului 2014 pe site-ul Bookaholic și un nou volum de poezie, "Efectul pervers", în 2015. În 2016, a apărut "Sfârșitul nopții", care a devenit cea mai bună carte a anului 2016, pe același site. În 2017, apare "Orbi", primul roman al autoarei, carte ce devine în doar câteva săptămâni bestseller, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială. În 2018, Petronela Rotar publică "Privind înăuntru", care primește distincția Cartea anului, la Premiile Culturale ale Consorțiului Corona Brașov.

Citit 8059 ori Ultima modificare Joi, 19 August 2021 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.