Bila albă/ Bila neagră: Iubitorii de animale de la CJ să adopte câinii de la Botanică!

Bila albă/ Bila neagră: Iubitorii de animale de la CJ să adopte câinii de la Botanică!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai reprezintă o noutate faptul că Grădina Botanică a devenit casă pentru maidanezi, iar consiliera preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, o mare iubitoare de patrupede ce flămânzesc prin locuri publice, şi conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii se tot dau de ceasul morţii, în teorie, să strângă câinii de acolo. De câteva luni bune, autorităţile promit că nu vom mai avea câini în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, un loc pentru intrarea în care plătim taxă, unde câinii cu stăpâni care respectă legea nu au acces, un spaţiu care nu are nimic în comun cu un padoc!

Zilele trecute, am numărat nu mai puţin de şapte patrupede, printre florile, copacii şi arbuştii din Grădina Botanică. Şi, dragi autorităţi, reacţiile celorlalţi oameni care vizitau grădina nu au fost dintre cele mai fericite şi deloc laudative la adresa dumneavoastră. Întrucât atât consiliera preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, cât şi şeful de judeţ se declară iubitori de animale şi nu permit ca patrupedele să fie transportate oricum şi oriunde din Grădina Botanică, nu ar fi o idee deloc rea ca iubitorii de animale de la Consiliul Judeţului să adopte câinii fără stăpân din incinta Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii şi să îi ia acasă. Nu de alta, dar în acest fel, poate locuitorii de la malul Dunării sau celelalte sute ori mii de iubitori de animale (doar cu numele) le vor urma exemplul şi astfel s-ar rezolva şi problema câinilor, fără să fie nevoie de  eutanasiere.

Gălăţenii au nevoie, în primul rând, să se simtă în siguranţă, oriunde ar păşi, cu atât mai mult în locuri precum Grădina Botanică, pe care oamenii aleg să le viziteze pentru destindere, relaxare şi frumos, nicidecum pentru a trăi cu spaima în piept de teamă să nu fie atacaţi şi muşcaţi de câinii fără stăpân. Preşedintele Consiliului Judeţului şi consiliera acestuia, Paraschiva Vintilă, primesc o bilă neagră pentru că nu au rezolvat nici până acum problema maidanezilor de la Grădina Botanică.

Tot o bilă neagră merită din plin şi premierul Victor Ponta, care, se pare, ne construieşte pod peste Dunăre la fiecare vizită pe care o face în Galaţi şi Brăila, după modelul colegului său de partid Adrian Năstase, de asemenea, fost prim-ministru al României. De 20 de ani gălăţenilor şi brăilenilor li se promit autostrăzi, pod, aeroport şi drum expres, dar culmea, nu avem nici măcar un astfel de obiectiv realizat.

Bilă albă primarului Marius Stan pentru decizia de a sesiza Parchetul în cazul prejudiciului de 1,25 de milioane de euro, bani pe care municipalitatea trebuie să îi plătească unei firme de construcţii.

Citit 14022 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.