BILA ALBĂ, BILA NEAGRĂ/ Ne aşteaptă o vară fierbinte cu duşuri reci!

BILA ALBĂ, BILA NEAGRĂ/ Ne aşteaptă o vară fierbinte cu duşuri reci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mulţi dintre gălăţeni răsuflă uşuraţi: primăvara dă semne că îşi intră în drepturi. Se anunţă soare, vreme frumoasă şi caldă, aşa că oamenii au motive să nu se mai teamă că dârdâie de frig în apartamente. Rămâne, totuşi, o întrebare: ce se va întâmpla cu apa caldă?

Electrocentrale se află cu un picior în groapa falimentului şi riscă să se afunde până la gât. Romgaz nu a agreat planurile înaintate de conducerea CET privind funcţionarea societăţii în acest an, iar pe la colţuri se vorbeşte deja despre disponibilizări masive în rândul angajaţilor Electrocentrale. Încă o avalanşă de şomeri pentru Galaţi! Autorităţile şi partidele se întrec în discuţii de formă, fără fond, se acuză unii pe alţii de incompetenţă, însă nimeni nu reuşeşte să ofere o soluţie viabilă pe termen mediu. Poate că nici nu există una! V-aţi gândit? Pe data de 21 martie expiră convenţia încheiată între Electrocentrale, Apaterm şi Primărie. Încasările Apaterm nu au crescut în această perioadă. Cine poate şi vrea să plătească, o face, cine nu, Dumnezeu cu mila! Prin urmare, este posibil ca Apaterm să nu aibă de unde să facă plăţi consistente către CET! Şi atunci vine întrebarea: cine le poate garanta zecilor de mii de gălăţeni, captivi în sistemul centralizat, că, din luna aprilie, vor mai avea apă caldă? Întrucât nu au mişcat un deget pentru ca sistemul centralizat de încălzire să nu ajungă în colaps, din motive electorale şi de interese de grup, evident, partidele politice (reprezentate atât în Consiliul Local, cât şi în Apaterm, dar şi la vârful Primăriei) primesc o mare bilă neagră! De altfel, politicul este cel care a generat haosul din sistemul centralizat.

Pentru a doua săptămână consecutiv, nu am identificat nici măcar un motiv pentru a le oferi autorităţilor gălăţene o bilă albă!

Citit 12593 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2015 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.