Raportează comentariu

Marturiile istoriei culese de dvs.,d-le Cilinca, sunt de o valoare inestimabila, chiar numai atat cat prezentati!

Dar, intreb, in zilele noastre, cand in scoli istoria romanilor este pusa pe tusa, filmele istorice nu mai apar nici macar la televizor, ca cinematografe nu mai avem, iar tinerii sunt tentati sa vada cu totul altceva, in aceasta stare de amortire a natiunii, mai conteaza, pentru marea majoritate a romanilor, cine sunt ca natiune si incotro se indreapta?!

Nu mai departe, la inaugurarea monumentului istoric, APARATORII GALATIULUI, care, personal, m-a miscat pana la lacrimi, ar fi trebuit sa fie de fata multime de galateni, la cat de important era evenimentul, in ciuda vremii care a tinut cu noi, avand in vedere ca presa galateana a prezentat anticipativ evenimentul...

Daca alaturi, in continuarea episoadelor de istorie prezentate in presa, s-ar fi facut numai aluzie ca la eveniment se da CEVA, sunt convins ca tot spatiul rezervat in strada, inchis circulatiei rutiere, nu ar fi fost incapator pentru curiosi, gen, oare ce ne dau astia!?

Asadar, fara sa fiu malitios, natiunea romana s-a transformat in pomanagii, mai intai fiind uleiul, orezul, cratitele si banii, cu ocazia scrutinelor electorale, sau daca ma votati pe mine, va dau apa rece, caldura, GRATIS!

In aceasta situatie de inconstienta a oamenilor, cand totul se raporteaza la a trai bine ignorand constiinta de neam, istoria in genere, promovand interese partinice decaderii nationale, morale, te intrebi daca se mai merita scoaterea la lumina, in asa societate, a valorilor istorice!

Si ne mai miram de ce tara a ajuns in halul in care este, Galatiul intro ruina morala si materiala crescanda?!