Raportează comentariu

Omule de bine, ce tari nu interzic cetatenilor lor plecati sa voteze? Nu vorbim sper despre Iran sau Venezuela.
Un cetatean american poate vota de absolut oriunde, fara probleme. Romanii plecati nu sunt intoxicati, ba dimpotriva, vad realitatea mai bine, stiu ce se poate, si-si doresc o Romanie normala, voteaza pt viitorul Romaniei, si sunt cel mai putin partinitori. Ti se pare mai important un vot al unui asistat social, care nu vrea sa munceasca decat al unui cetatean roman aflat peste granita, care-si castiga painea muncind, nu cersind ajutoare?
Sunt romani revenit in tara dupa 5-10-15-20 de ani, care-si folosesc experienta si banii(munciti!) pt a crea locuri de munca si a schimba mentalitati. In timp ce un asistat ramane asistat, starea de confort oferita artificial de jegurile de politicieni il face sa aleaga in continuare impotriva normalului.
Romanii plecati afara vad ce fel arata un sat european sau nord american, ce fel arata o autostrada, cum se construieste o autostrada, cum arata strazile, marcajele stradale, vad respectul statului fata de cetatean, respectul angajatorului fata de angajat, vad curatenie, civilizatie si bun simt si vor la fel pt cei ramasi acasa, nu pt tine sau mine, ci pt familiile lor. Iar cei ce planuiesc sa revina voteaza pt viitorul lor, pt copiii lor.
Daca vrem sa interzicem un drept fundamental unor cetateni romani, atunci sa interzicem votul si pt cei care nu contribuie cu nimic la societate: minoritatile cu probleme, care nu stiu ce-i aia factura sau o zi de munca, sau asistatilor care pot munci, dar aleg sa n-o faca.