Oferta forţei de muncă gălăţene, necompetitivă

Oferta forţei de muncă gălăţene, necompetitivă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un document dat publicităţii recent de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi confirmă o caracteristică a pieţei muncii gălăţene din ultimii ani. Astfel, se poate constata că ponderea şomerilor cu studii inferioare (fără studii, cu studii primare, gimnaziale, profesionale şi de ucenici) este net superioară ponderii şomerilor cu studii medii şi superioare, fiind cuprinsă între 92,09 la sută în luna martie 2018 şi 79,05 la sută în luna septembrie a anului trecut.

„Necompetitivitatea forţei de muncă, respectiv ponderea mare a şomerilor care nu au o profesie, reprezintă o problemă majoră pe piaţa muncii, deoarece agenţii economici solicită preponderent persoane cu nivel de calificare înalt şi experienţă profesională. Se poate concluziona că segmentul de piaţă căruia i se adresează instituţia noastră este unul care are reale probleme de integrare socio-profesionala”, se menţionează în documentul citat.

În cursul anului 2018, grupele de vârstă în care s-au regăsit cei mai multi şomeri au rămas grupa 40-49 ani (30,66 la sută pondere în stocul mediu anual de şomeri înregistraţi) şi grupa celor cu vârsta de peste 55 ani (21,85 la sută pondere). Ambele grupe de vârstă au înregistrat numărul maxim de şomeri şi în anii anteriori, se mai afirmă documentul AJOFM.

Citit 3082 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.