Peste 2.200 de gălățeni și-au găsit loc de muncă prin AJOFM

Peste 2.200 de gălățeni și-au găsit loc de muncă prin AJOFM
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În primele șapte luni ale acestui an, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, au fost încadrate în muncă 2.206 persoane, dintre care 930 sunt femei, informează instituția. 280 dintre aceste angajări s-au produs în cursul lunii iulie.

Conform datelor furnizate de AJOFM Galați, din cele 2.206 persoane angajate în perioada ianuarie - iulie, cele mai multe (1.138) au vârste de peste 45 de ani. Alte 480 de persoane au mai puțin de 25 de ani, 338 au între 35 și 45 de ani, 177 au între 25 și 30 de ani, iar 73 de persoane au vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani. În funcție de rezidență, lucrurile sunt destul de echilibrate. 1.170 dintre gălățenii respectivi provin din mediul urban, iar 1.036, din rural.

Cei mai mulți dintre gălățenii angajați în primele șapte luni au ca nivel de pregătire cel mult liceul. Astfel, 642 de persoane au studii gimnaziale, fiind urmate de cele cu studii liceale (609) și de cele cu școli profesionale sau școli de arte și meserii (557 de persoane). Doar 247 de gălățeni cu studii superioare și-au găsit loc de muncă prin AJOFM, aceștia fiind urmați de persoanele cu studii primare și fără studii (125), precum și de cele cu studii postliceale (26 la număr).

O veste mai bună vine din faptul că 664 dintre gălățenii angajați în acest an fac parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Reamintim, încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se face de către AJOFM pe baza unor anumite criterii: localitatea de reședință (municipiu, oraș, sat reședință de comună etc.), nivelul studiilor, vârsta, apartenența la un grup vulnerabil sau cu nevoi speciale (șomer de lungă durată, persoană cu dizabilități, persoană de etnie romă, persoană liberată din detenție, persoană supusă riscului de a fi traficată, tânăr cu risc de marginalizare socială sau refugiat etc.), criterii ocupaționale (natura sezonieră a activității prestate, experiență profesională, calificarea, ocupația).

AJOFM Galați precizează că, pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Astfel, în perioada ianuarie - iulie 2022, 4.697 de gălățeni au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Citit 1095 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.