Raportează comentariu

Eu insami toata viata am facut "proiecte"...cu toata astea unul din cei doi copii, a aparut "din dragoste"! In viata nu de proiecte ducem lipsa; fiecare dintre noi, cu un cap pe umeri a facut...proiecte. Cate insa din puzderia de proiecte care ne inconjoara toata viata, sunt puse in aplicare? Foarte putine. Asta ma face sa spun, ca nu de proiecte pe bani grei are nevoie un oras ca Galatiul. Avem nevoie de oameni care sa puna in aplicare, sa munceasca fara sase mai gandeasca la binele sau ci la binele comun al orasului. Mai intai trb identificati acesti oameni apoi pusi/alesi in functii urmand ca noi cei multi sa punem umarul alaturi intr-un efort comun: bani, resurse de orice fel, energie si in ultimul rand...proiecte!
In articolul de fata se expune cum se taie frunza la caini pe banii contribuabililor. Atat.
Stim si noi, de peste 100 de ani, cand nou infiintata "Comisie a statelor riverane Dunarii"(atunci a luat fiinta si afdj cu sediul la Galati) cat de important este traficul pe apa, cat de important poate(si chiar a fost! ) fi portul din Galati. Nu ne trb un proiect european sa aflam acest lucru. Poate ar fi fost mai important sa se faca un studiu ca sa se afle care sunt factorii care au deviat fluxul de marfuri spre alte ape si porturi?
Propun VL Galati, sa formeze un ziarsit care sa investigheze in toata tara, despre "Cum s-a prabusit orasul port-Galati". Succes lucrarilor!