CINE MAI POATE?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am lăsat la o parte problemele grave ale lumii, cum ar fi încălzirea planetei, subdezvoltarea, atentatele şi criza, sau problemele noastre zilnice, adică certurile şi lipsa de caracter ale guvernanţilor, muşchii lui Boc şi rudele sale bucuroase că el e premier. Am lăsat la o parte toate indeciziile şi angoasele. Şi, pe principiul „trăieşte clipa” sau “nu lăsa pe mâine ce poţi cheltui azi”, am început deja să rupem magazinele din Galaţi. Înghesuiala din hipermarketuri  e o imagine apocaliptică în materie de cumpărături. Sfidăm criza, normal că o sfidăm, că doar nu ne-a făcut şi nici nu ne doboară pe noi o biată recesiune.

La politică ne pricepem cu toţii, dar, sincer, ne-am săturat de politica românească. Nesiguranţa din Guvern se regăseste în instabilitatea din toate domeniile. Aşa guvernanţi, aşa ţară. Dar nu aşa popor. Pentru că zilele acestea suntem foarte decişi: treaba noastră, a muritorilor de rând, este să cheltuim banii. Acesta a fost, de altfel, mesajul transmis de mai marii lumii: cheltuiţi, cheltuiţi, cheltuiţi! Iar noi, românii, am luat-o de bună.

Rupem rafturile magazinelor. Ne smulgem din mâini produsele aflate la ofertă. Dacă e la ofertă nu mai contează cât costă. Totul e să ne distrăm de sărbători. Să facem caltaboşi, cârnaţi, tobă. Pe cine mai interesează că nu mai ajung ministerele la câţi doritori sunt de oferte la ministere? Să liciteze ei!

S-au sistat şi grevele, protestele, nu are nimeni vreme acum de mişcări de masă. La anul e altceva. Atunci ne revenim şi începem să ne dam seama de cruda realitate. Că trăim în Ţara-lui-Papură-Vodă. Că suntem varză în toate domeniile, că nu am învăţat nimic în 18 ani, că ar trebui de acum să fim adulţi în politică şi că ne comportam tot ca nişte copii, ca nişte amatori de doi bani.

Ne-am săturat de idioţi, de bâlbâiţi, de analfabeţi, de cretini, de campioni la ciolan. Oamenii aceştia pe care noi i-am votat, chipurile, uninominal – de fapt, nici nu am avut alternativă – sunt o bătaie de joc la adresa bunului simţ, nu au programe solide, nu au principii, nu au conduită de politicieni, nu au feţe de conducători şi, în general, nu sunt obişnuiţi să câştige o luptă cinstit.

Ne-am săturat şi de praf în ochi. Mai bine mergem la cumpărăturile de Crăciun, cu banii pe care fiecare i-a strâns la ciorap. Mai bine ignorăm scena politică, scenă care are tot mai multe momente jenante, personaje strâmbe şi, deseori, hilare, de avem cu toţii senzaţia că asistăm la o parodie a grupului Divertis. Nu. Nu ne vine să râdem. De aceea mai bine ne gândim la sărbătorile de Crăciun care vor veni şi care, din păcate, vor trece totuşi, lăsându-ne să evaluam – dacă mai poate cineva – ţara în care trăim.

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.