Cine se sperie de fusta nevestei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici n-a început, oficial, campania electorală, fiindcă, ştim cu toţii, de fapt startul s-a dat demult, că şi încep disputele. Scandalurile, mai mult sau mai puţin mocnite, nu ezită să ridice capul. Şi, din 1996, de când am votat prima oară - în deplină cunoştinţă de cauză, nu ca adolescenţii întârziaţi de acum, care habar nu au, la 20 de ani, nici măcar cine candidează - m-am obişnuit cu tot felul de atacuri şi acuze ale politicienilor. Care dovedesc, exact cu aceste ocazii, cam cât sunt dumnealor de domni, adică mai deloc, şi cam ce au adunat în cei şapte ani de-acasă la capitolul bun simţ, adică tot aşa, puţintel tare. Că se bălăcăresc între ei, sincer, e problema lor, sunt, slavă Cerului, destule emisiuni televizate unde pot, contra cost, să facă asta şi-n direct, că după aceea are patronul bani să plătească şi amenzile la CNA.

În ziarul "Viaţa liberă", aşa cum am scris deja, asemenea atacuri nu vor avea loc, candidaţii fiind invitaţi să-şi exprime punctele de vedere, chiar şi în spaţiile achiziţionate în acest sens, într-un limbaj decent, fără atacuri la persoană şi fără acuze care nu pot fi justificate cu probe. Cu atât mai puţin vom tolera atacurile la adresa jurnaliştilor din "Viaţa liberă", indiferent de unde ar proveni acestea. E drept că adevărul, spus verde în faţă, doare, de cele mai multe ori.

E la fel de drept că, la nivel personal, avem poate cu toţii nereuşite, regrete vizavi de trecut, le-am greşit poate unora şi altora şi nu ne-am cerut, la vreme, iertare. Dar noi, jurnaliştii, domnilor politicieni, nu aspirăm la o funcţie publică. Domniile voastre, da. Vreţi şi imagine, vreţi şi voturile cititorilor noştri, până la urmă, suntem convinşi, le vreţi chiar şi pe ale noastre, deşi ne iubiţi ca sarea-n ochi. Până la urmă, votul e vot, iar lupta va fi, de bună seamă, strânsă.

Nu faceţi însă greşeala să credeţi că, dacă ne strecuraţi la ureche cum a călcat strâmb contra-candidatul vizavi de consoartă, la ce hotel de la munte s-a dus cu amanta sau mai ştie eu ce nebunie de acest gen, noi o vom şi scrie. Nu ne interesează nici câte neveste a avut X (decât ca simplă informaţie, dacă acest lucru face parte din CV-ul asumat al candidatului), nici câte intenţionează să aibă Y. Evident, cu condiţia să nu se apuce, Doamne fereşte!, să o bată pe vreuna dintre foste sau actuale în public.

Cu alte cuvinte, nu vom sta în budoarul niciunei doamne să vedem dacă nu cumva primeşte la aşternut vreun aspirant la calitatea de ales. Şi bine ar fi să n-avem nici motive, mai ales nu din acelea menţionate mai sus, care să presupună un interes public legitim. Pentru că, indiferent ce ar spune oricine, "Viaţa liberă" slujeşte interesele cititorilor săi şi pe ale tuturor gălăţenilor. Iar ei îşi doresc nişte aleşi care să aducă oraşul şi judeţul la linia de plutire şi să le facă să prospere. Indiferent cine e femeia din umbra lor, de care se tem, care îi împinge de la spate sau pe care, pur şi simplu, o iubesc.

Citit 1400 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2012 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.