Raportează comentariu

Este adevărat că d-l Victor Cilică a făcut un lobby energic pentru susținerea ideii de reconstruire a monumentului închinat apărătorilor oraşului de la 1918, prin numeroasele articole publicate în VL pe acest subiect. Dar în primul dintre acestea, publicat pe 09.07.2013, domnia sa precizează că acțiunea a fost inițiată de doctorul Bacalbașa din poziția de Președinte al Consiliului Județean, această afirmație fiind apoi reluată și în articolul cu același subiect, al aceluiași autor, din 08.01.2015.

Pe de altă parte d-l Cristian Căldăraru, director al muzeului de istorie local, în mod repetat a declarat, în public, că încă în primii ani de după 1989 au fost înregistrate mai multe memorii înaintate autorităților locale, aparținând istoricului Paul Păltănea, prin care acesta argumenta și solicita realizarea reconstruirii acestui monument.

Deci, până la urmă, cine este cel căruia îi aparține această idee, a cărei punere în practică constituie un adevărat miracol pentru un oraș cu o populație atât de indiferentă și înstrăinată, cum este Galațiul nostru?