Raportează comentariu

Au pierdut unii fiindcă ei au greșit prin ce au făcut, prin ce s-au bazat și anume au făcut prostia incomensurabilă de a-și baza propria campanie pe "a-ți înjura/huli openenții politici", când defapt politicul și politica nu ar trebui să însemne asta. Așa ceva ar trebui trecut în ilegalitate fiindcă nu candidezi ca să-ți iei sakariul tip "o căruță de bani" doar pentru ca tu să-ți apostrofezi/înjuri "adversarii" politici. Dacă asta-i munca ta, dacă la asta se rezumă politica înseamnå că avem o societate strâmbă, bolnavă. Politica nu ar trebui să fie pe ură, mânie, adversitate, ostilitate, vrăjmășie(spuneți-i cum vreți că ura/mânia tot prostie/golănie este, în orice împrejurare).

Am așteptat atât de mult (de la ceilalți care se declarau a fi akternativa la PSD) să-și bazeze campania politică pe prezentarea a ceea ce vor ei să facă bun pentru oameni încât mi-a fost scârbă de ce a ajuns liberalismul în România(practic, partidul istoric PNL nemaiexistând nici cât o firimitură, nici cât negru sub unghie, ca și crezuri solide, conceoții liberale ioc, ci a rămas în schimb doar o simplă siglă/etichetă fără conținut golită de autenticul liberalism și înlocuită cu "limbarnița" tipic PDL-istă, tipic BĂSISTĂ, gesturi, comportament și vocabular tipic regimului de foarte tristă amintire PDL+băsescu).

De aceea PNL(și când spun PNL, nu mă refer la această hidoșenie de astăzi, ci la LIBERALISMUL ADEVĂRAT tip "Oi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca tu så ai dreptul să nu fii de acord cu mine"). Unde naibii în componența, în fibra actualului PNL m-ai există oare acel crez. PNL-ul de astăzi nu se comportă și nu face decât ce făcea PDL-ul lui băsescu.

PNL-ul, din punctul meu de vedere, dacă vrea să (re)câștige încrederea electoratului trebuie să se lepede, să se debaraseze rapid, cât mai curând de PDL și de mentalitatea tipică PDL-băsescu și să se axeze doar pe forțele capabile proprii autentic liberale și să se bazeze așa cum a făcut-o întotdeaună(până la momentul unii nefaste în cuget și simțiri bădărănești, necurate cu PDL-ul lui blaga, băsescu, roberta anastase videanu, falcă, fileață) pe adevărata menire liberală și anume o politică pentru oameni, o politică în folosul tuturor cetățenilor români, o politică națională fiindcă Dumnezeu știe mai bine câtă nevoie are de asta nația română. Lepădați-vă de ură și de golănie și veți triumfa, veți răzbi.

Votul meu l-au pierdut liberalii autentici fiindcă ei au ajuns să transforme politica în golănie. Nu vedeți ce comportament, ce gesturi și ce apucături au unii aleși, prin Parlament? Păi asta înseamnă politica pentru ei? UNDE ESTE MENTALITATEA ACEEA SĂNĂTOASĂ, SOLIDĂ A ADEVĂRATULUI PNL(FOSTUL PNL) ÎN CARE LIBERALII AUTENTICI STĂTEAU ÎN PARLAMENT(ȘI DEALTFEL ÎN TOATE FUNCȚIILE PUBLICE ALESE) CU NASUL ÎN FOAIA LOR, ÎN BANCA LOR ȘI MUNCEAU, CREIAU PROIECTE(că asta ar trebui să însemne cu adevărat să faci politică, asta ar trebui să însemne să fii politician), FĂCEAU LUCRURI BUNE PENTRU CETĂȚENI, PENTRU TOȚI CETĂȚENII ROMÂNI, PENTRU A NOASTRĂ NAȚIE ROMÂNĂ ÎN INTEGRALITATEA SA? Une este acel PNL istoric sănătos din toate punctele de vedere? S-a stricat, a eșuat pur și simplu lamentabil fiindcă s-a PDL-izat, s-a băsificat. A fost întinat cu PDL-ism și băsism. Voci cu adevărat liberale au preluat lozincile și decibelii(tactica aceea cu "cine-i mai tare-n gură") a PDL-ului și a lui băsescu.