Raportează comentariu

Buna Seara,

Am observat tot felul de comentarii, in cadrul articolelor postate de VLG, ceea ce mi-a demonstrat ca aici ... la noi in universitate exista varietate de opinii. Au fost unii care au apelat la clasici, altii la spiritul poetic, iar unii s-au rezumat doar la politic, nereusind sa treaca peste.
Au mai fost si unele postari care au perturbat fanatismul celor de mai sus, care au incercat sa dezbata problemele grave ale univeristatii noastre, din pacate insa acestea s-au pierdut si nu au reusit sa genereze discutii in jurul celor exprimate, revenindu-se cu lejeritate la clasici, poezie si politic.
Insa intrebarea mea este cum ramane cu restul problemelor grave ale universitatii noastre? Vor rezolva oare clasicii, poeziile si politicul problema asigurarii calitatii din interiorul universitatii, fondurilor absorbite de universitate, planurile de invatamant, ce trebuiesc corelate cu provocarile societatii, lista poate continua? Din exxperienta ultimilor 10 ani de viata ai universitatii galatene, as spune NU, clar.
Ei bine eu cred ca universitatii ii trebuie acum un om satul de problemele de mai enuntate mai sus, spun asta deoarece uitandu-ma pe lista rectorilor, observ ca in ultimii aproape 10 ani universitatea galateana a avut un administrator, un idealist, dar si un rector politicianist, insa nici unul nu a fost reformist. Ei bine eu cred ca nu degeaba cei care au scris mai mult, in cadrul diferitelor comentarii postate, se regasesc in clasici, poezie si politica.
Ultima mea intrebare ar fi: Cand alegem si noi un rector pro-reforma?
Imi vine in minte versul acesta: "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă".
Poate acum este momentul, sucees si minte limpede!