Raportează comentariu

Acest „software numit EduSal” este, în primul rând, un mecanism prin care sunt ciuntite salariile. O educatoare, o învățătăare sau un diriginte sunt furați lunar cu sume între 100-400 lei. Cei care au și gradație de merit sunt furați lunar cu sume între 300-700 lei. Sumele cresc până la 1100 lei/lună la cadrele didactice din școlile speciale și la cele care predau la clase simultane.
În al doile rând, acest „software numit EduSal” este un mecanism prin care se încalcă graficele de efectuare a concediilor de odihnă, salariații din învățământ fiind trimiși în c.o. automat, din dispoziția nu-știu-cui dictează cum să se facă versiunile.
În al treilea rând, acest „software numit EduSal” încasează cotizația de sindicat în condițiile în care se recomandă tot mai insistent circulația banilor în formă on-line (nimeni nu face referire la această condiție/recomandare), numai și numai în baza unei cereri scrise de membrul de sindicat , înregistrată la instituția școlară și în program. Banii se dic într-un cont indicat de membrul de sindicat. Pentru această operațiune, Banca reține un comision între 1% și 500%. (Da, da, nu e nici o eroare: 500%) din care o mare parte se reîntorc la bugetul statului, Banca folosind banii pentru împrumuturi si alte miscări financiare, sindicatele având dobândă 0%. Cel puțin în Galați, nici un sindicat bugetar nu reține cotizație de 1% ci de 0,75%-08%. În învățământ, media cotizației este de cca. 42 de lei pe lună per membru. Din acești bani se rețin acele comisioane bancare, se acordă ajutoare sociale la diferite evenimente (nedorite sau dorite), se acordă cadouri de 8 martie ( pe care ar trebui să le acorde angajatorul, adică statul), finanțează cursuri de dezvoltare profesională (pe care ar trebui să le finanțeze tot angajatorul, adică tot statul), achită asigurări de sănătate și de viață, susține acțiunile în justiție pentru recuperarea sumelor furate de stat specificate mai sus etc.
Privind competența și longevitatea liderilor, liderii de sindicat își dobândesc competența prin nivelul de pregătire, prin complexitatea pregătirii (trebuie să știe și să citească și să interpreteze legile) și nu cu CARNETUL DE PARTID.
Liderii politici se mențin pe funcții de putere în stat cu ajutorul organelor de forță, plătite tot de la bugetul de stat; liderii de sindicat se mențin pe funcție de execuție exclusiv prin competență.
Si, nu în ultimul rând, sindicatele au fonduri exclusiv din acele cotizații pe care membrii le plătesc benevol pentru a li se recupera drepturile furate și nu prin finanțare de la stat, așa precum partidele politice.
Așa că, domnilor postaci de serviciu, salarizați tot de la stat, nu mai mințiți și nu mai manipulați opinia publică că o să vă crească nasul precum lui Pinochio.