Raportează comentariu

ZECE MOTIVE PENTRU CARE DIRECTORUL ADRIAN DIACĂNU DE LA ASACHI TREBUIE SĂ DEMISIONEZE:
1.Cum a fost posibil ca, in conditiile in care posturile erau blocate in invatamant, in 2011, dl director sa il angajeze pe Serbu Emil pe functia de administrator cantina? Asta in conditiile in care facea presiuni asupra unei angajate a serviciului contabil si alteia din serviciul secretariat sa-si caute alt loc de munca deoarece efectivul de elevi scazuse de la 1200 la 900. Pentru a-l putea angaja pe Serbu, a raportat un efectiv marit de elevi la i.s.j. Galati, incalcand flagrant legea.
2.Cate ore a absentat nemotivat dl director Diacănu Adrian, in primii ani de mandat, cand, având fetiță mică, pleca în fiecare zi acasă, sa vada ce face aceasta si pentru a lua masa?
3. Cum justifică acest expert în educație si management faptul ca, în examenul de bacalaureat din 2010, dintre cei 19 absolventi ai clasei a XII-a A care au intrat la proba de matematica au picat 17 elevi? Doar 2 elevi au promovat! In fiecare an cand a avut elevi pregatiti de el in examenul de bacalaureat au picat mai bine de jumatate din efectiv.
4. Sa fie întrebat dl director Diacănu cate sute de litri de motorina se consuma lunar cu masina de serviciu a scolii folosita exclusiv in interesul personal al familiei directorului si al celor de la contabilitate?
5. Ce s-a intamplat cu cele 10 tone de utilaje si scule ce au fost luate din atelierele scolii si din cantina (inclusiv anexe construite din metal: magazii, garduri metalice etc) si vandute la fier vechi?
5. Este adevarat ca, inainte de a incepe lucrarile de renovare a liceului, in noiembrie 2010, cele trei s.r.l.-uri trimise pe filiera Boldea-Bivol au facut curatenie generala in apartamentul directorului Diacănu, in afara comisionului incasat de acesta?
6. Este adevarat ca a cumparat de la firmele acolitilor lui Boldea o tabla electronica (in valoare de 10.000 ron) care nu a functionat niciodata, deoarece a fost adusa deja defecta?
7. In anul scolar 2010-2011, deoarece nu a fost multumit de orarul facut sotiei sale, care nu era titulara scolii dar fusese detasata la Asachi pentru a putea folosi masina de serviciu a liceului in loc de maxi-taxi personal, a tinut blocat orarul pentru intreaga scoala, timp de 4 saptamani, pana cand a fost refacut un orar convenabil acesteia.
8. Desi nu are voie sa inchirieze cantina liceului, timp de 5 ani dupa renovarea pe fonduri europene, nu se da in laturi de la acesta practica ilegala,cantina fiind inchiriata pentru nunti, botezuri si onomastici, saptamanal, incasand chirii de mii de RON, bani ce intra in buzunarul directorului.
9. A inchiriat fara contract legal un spatiu de langa cantina liceului (o magazie-atelier), fratelui laborantului scolii, Pintilie Constantin.Unde se duc banii incasati de la acesta?
10. Impune colaborarea cu firma fotografului Costel Pîrvu de la care primeste comision de 10%, bani pe care ii baga in buzunar.