Raportează comentariu

Duma Vasile "predator" de MATC si Mate....zis "Duma pularaul" pe un perete in Tropic...
El este pururi o pata neagra a LVA-ului de demult...
Am avut marea nesansa sa-l am "tovaras profesor" de mate acum vreo 28 de ani intr-un LVA dominat de figuri triste pe la catedre si de sinistrul acelor ani de "apogeu in Epoca de Aur".
Unora si mai nefericiti le-a fost diriginte. Cum era ca diriginte, n-am cuvinte...dar sa incerc:
Duma era tanar pe atunci insa un om mic si rau la suflet, fricos si alunecos in fata celor mari (in grade) dar tartor capabil de un josnic sadism cu elevii, asa cum eram noi doar niste copii ca toti copiii. El venea in pauze pe furis sa prinda pe cine-si copiaza temele de la altii ca apoi sa-l pârasca la profesorul titular pe "vinovat". Verifica diabolic catalogul si apoi punea el absente in caz ca s-ar fi strecurat vreuna nepusa la vreo ora, chiar daca nu era ora lui. Ce nemernic ordinar !!!!
Era si un fidel al regimului, stalinist, zelos pana la fanatism la munca silnica "patriotica" pe ogoarele patriei, ar fi fost un bun comisar NKVD sau un Kapo.
Tonul la Imn era nelipsit la ora sa...impunea sa i se spuna "tovarasul" nicidecum "Domnul"...ce dobitoc !
Intr-o zi de sept. '84 pe câmpul torid a interzis unor baieti de 14 ani sa bea apa si sa manance la pranz ptr. ca nu-si facusera norma la cules de sfecla. Era o zi fierbinte si lunga...Nemernicii de om josnic si las !
Vroia elevii asezati in banci precum papusile, stana de piatra, cu matricola, tunsi (baietii), cu pantofi negri sau maro, pe fete cu panglicuta maoista, fara unghii mari sau oja, fara pantofi cu toc etc..
Era vara torida de iulie si el cerea baietilor matricola cusuta la mâneca scurta...ce idiot !
Tinea sa se impuna doar prin frica de note de 1 - ca alte resurse pedagogice sau intelectuale nu avea. Mai facea si pe galantul cu fetele mai frumoase de 17-18 ani dar reusea sa fie doar gretos si grotesc asa spân cum era, ca un homosexual efeminat fara pilozitati...un frustrat dezgustator.
Maniera lui de a preda la ore era scrâsnind din masele, incapabil sa te priveasca drept in ochi, scuipând cuvintele special sa timoreze, doar asa se simtea si el cineva in viata, mare tartor peste niste copii incapabili sa se apere cumva.
Unii iata ca nu l-au uitat sau iertat.
Sper ca faptele sale rele din trecut sa-l ajunga din urma !
Sper sa moara intr-o cumplita deznadejde, in singuratate si chin !
...când acest nemernic va crapa inevitabil.... da, da:))))... el va deveni doar un nemernic mort....si nimic mai mult !


p.s. ca nu avea ce sa caute un imbecil la o catedra de liceu, fie el si din România, o dovedeste din plin faptul ca, alungat cu pietre din LVA dupa '89 pentru cât a fost de câine, se consoleaza de doua decenii timorând copii de cls. V-VIII la o scoala generala mica de cartier, ce-i drept, central.
Desi nu m-ar mira, la cât era de alunecos ca jigodie, s-o faca acum pe profu' ala "de gasca", "cool" si "marfa"...un ultra-democrat caruia mimozele-i vor canta lacramos un "Gaudeamus Igitur" in virtutea meritelor sale de dascal (inca o dovada ca noi oamenii suntem o specie abjecta pe cale de meritata extinctie).