Raportează comentariu

Stimabile, matematica nu poate fi "aprofundata" doar in timpul orelor de curs. Pentru a ajunge la un nivel bun in matematica trebuie sa lucrezi si acasa, singur, macar cateva ore saptamanal, sa mergi apoi la profesor sa-l intrebi o problema care nu ti-a iesit, etc.
Matematica nu se poiate invata bine doar mergand la ore si apoi nu mai deschizi nici caietul, sau iti faci o tema in dorul lelii copiata de la raspunsuri sau de la colegi!
Meditatiile se fac deoarece elevii sunt lenesi si nu au chef sa-si bata capul cat de putin cu rezolvarea problemelor! Ei au treaba cu cluburile unde le urla boxele in creier, etc. 90% din elevii care merg la meditatii nu au de fapt nevoie de ele, ar putea si singuri sa desluseasca matematica, dar le este lene sa gandeasca si sa transpire putin pana rezolva cateva probleme.
Cat despre meditatii si blamarea profesorilor, uita-te si tu putin la salariile lor inainte de a sterge pe jos cu ei. Cum sa te descurci cu 1000 de lei salariu lunar? Trebuie sa faci si altceva, iar daca elevul se ofera sa-l meditezi, numai idiot sa fii sa nu-l accepti.
Da, e de condamnat sa faci presiuni pentru a aduce elevul la pregatire, dar daca el vine de bunavoie, nu vad care este problema.
Nu ai cum sa aprofundezi matematica doar in timpul orelor de curs, cu 30 de elevi in clasa. Cand sa se imparta profesorul la toti?
Ce zici tu de dl Ursu ca scotea cate 30 la tabla si ii nota, sunt vremuri apuse. Atunci Ursu iti preda ora asta inductia matematica, ora viitoare te scotea la o problema din Gazeta si iti punea 4. Te duceai acasa, luai gazete si te puneai pe treaba, m\notele incepeau sa creasca. Asta era in 70-80.
Azi, cum sta situatia? Scoate pe unul la o problema din gazeta si pune-i 4. A doua zi te trezesti cu parintele la scoala cu scandal mare, cu directorul si inspectorul in asistenta la ora! Ai cam pierdut contactul cu realitatea din scoli! Vorbesc din experienta!
Ce elevi erau atunci si ce elevi sunt acum! Sunt profesor, si se intampla sa vina un elev sa ma intrebe: uitati dle profesor, am incercat sa rezolv problema asta si nu mi-a iesit, ma ajutati? Cam odata la 2-3 ani, fara exagerare!Si predau la un liceu considerat bun.
Imi vin elevi la a noua care nu stiu sa aduca corect la acelasi numitor doua fractii sau pentru care (a+b)^2=a^2+b^2
Putem dezbate zile in sir care sunt cauzele acestei stari a lucrurilor, dar nu cred ca doar profesorii sunt vinovati!
Asa ca analizeaza mai bine inainte de a da verdicte!