Echipamente performante pentru poliţiştii de la ţară

Echipamente performante pentru poliţiştii de la ţară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vechimea echipamentelor IT şi, pe alocuri, lipsa totală din posturile de poliţie din judeţ a acestora a determinat efectuarea unei investiţii serioase a autorităţilor pe linia reînnoirii dotărilor care să îi ajute pe oamenii legii.

63 de echipamente IT complete, cu funcţii multiple de scanare, fotocopiere, imprimare şi fax au ajuns recent la tot atâtea posturi din Galaţi, ca urmare a unei investiţii efectuate la Consiliului Judeţean, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Valoarea totală a echipamentelor este de 78.643 de lei cu TVA inclus, cea ce înseamnă că fiecare sistem a costat puţin peste 1.200 de lei.

"Cele mai multe posturi de Poliţie aveau dotări depăşite, echipamentele erau foarte vechi, iar în unele posturi nu existau deloc astfel de echipamente", explică necesitatea acestei investiţii Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean.

Un argument suplimentar invocat de iniţiatorii proiectului este lipsa fondurilor Poliţiei pentru a achiziţiona astfel de echipamente necesare muncii angajaţilor din mediul rural, dar şi vechimea aparaturii existente, în condiţiile în care ultimele faxuri au fost cumpărate pentru poliţie în urmă cu 12 ani.

Noile sisteme au ajuns deja la posturi şi o parte au fost montate, urmând ca în cel mai scurt timp toate secţiile să aibă echipamentele funcţionale. Pentru utilizarea acestora există, potrivit IPJ Galaţi, infrastructura necesară, singurul lucru de care au nevoie poliţiştii pentru a le folosi fiind un calculator. Pe durata contractului de comodat în baza căruia au fost atribuite aceste echipamente, Poliţia trebuie să le asigure consumabilele şi reparaţiile, în cazul în care se defectează.

Citit 3689 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.