Actorul Vladimir Drăghia, câştigătorul EXATLON. Gălăţeanul donează 100.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer

Actorul Vladimir Drăghia, câştigătorul EXATLON. Gălăţeanul donează 100.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După un maraton de probe fizice şi psihice, de curaj şi de rezistenţă în condiţii extreme, actorul Vladimir Drăghia a fost ales de telespectatori câştigătorul primului sezon al emisiunii-fenomen „Exatlon” - varianta românească a „Survivor Turkey”, formatul turc derivat din celebrul reality-show „Survivor”, difuzată de Kanal D. Uimitor este că Vladimir, născut în Galaţi, a luptat în finală, pentru mare trofeu de 100.000 de euro, cu un alt gălăţean, Ionuţ Sugacevschi.

„Aş vrea să le mulţumesc celor care au crezut în mine. Ştiu că nu am câştigat eu, a câştigat cauza pentru care am luptat!”, a mărturisit Vladimir Drăghia după ce a aflat că este învingătorul „Exatlon”. Actorul a decis să doneze cei 100.000 de euro MagiCAMP, o comunitate de oameni minunaţi care organizează tabere pentru copiii cu afecţiuni oncologice şi pentru cei care au suferit arsuri grave. Graţie voluntarilor, personalul MagiCAMP, cadrelor medicale şi psihologiilor specializaţi, micuţii în suferinţă au parte de o săptămână cu adevărat magică: distracţie, aventură, bălăceală, dar şi ateliere de muzică, teatru, pictură. Vara trecută, Vladimir a vizitat tabăra MagiCAMP pentru a doua oară şi a încercat să aducă zâmbete pe feţele copiilor care au suferit arsuri grave.

Lecţia lui Drăghia

Pentru Vladimir Drăghia, experienţa „Exatlon” a însemnat mai mult decât cinci luni de muncă, de suferinţă, petrecute în Republica Dominicană, departe de fiica şi de soţia lui. „La începutul concursului mă gândeam să donez jumătate din bani, pentru că aşa mi se părea normal, dar la sfârşitul acestei experienţe mi-am dat seama că sunt atât de câştigat încât nu ar fi cinstit să păstrez vreun ban de-acolo, ci să-i ofer acolo unde este cea mai mare nevoie de ei! Este exemplul pe care îl pot oferi celor de acasă. Dacă eu am putut să fac asta, şi voi puteţi să oferiţi! Dacă eu am putut, după cinci luni de mâncat orez, de dormit pe scândură, de suferinţă, să ofer toți aceşti bani, şi voi puteţi oricând să oferiţi un ban, timp, atenţie, celor care au nevoie!”, a spus Vladimir Drăghia.

Gest minunat pentru adversar

„Mă bucur că aceşti bani se duc la o cauză nobilă. Mă bucur pentru Vladimir! Am dat tot ce e mai bun din mine şi le mulţumesc celor care m-au susţinut. Îmi pare rău că nu am putut să-mi duc până la capăt visul de ne face o casă, de a face nunta! Chiar aveam de gând, dacă câştigam, să facem nunta chiar anul acesta”, a mărturisit, emoţionat, adversarul lui Drăghia, gălăţeanul Ionuţ Sugachevschi. Acesta avea ochii în lacrimi, dar Vladimir a făcut un gest surprinzător: „Promit că mă ocup eu de tot ce înseamnă cheltuielile nunţii! Te chem la mine la plajă, o să se întâmple totul la noi, mă ocup personal din banii mei de toate cheltuielile ce ţin de nuntă”. Cei doi gălăţeni s-au îmbrăţişat.

Citit 12000 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.