Marșul Factorilor Poștali, la a 39-a ediție. Nu mai puțin de 170 de poștași și susținătorii lor s-au înscris în competiție. FOTO
Foto: Corina Dobre

Marșul Factorilor Poștali, la a 39-a ediție. Nu mai puțin de 170 de poștași și susținătorii lor s-au înscris în competiție. FOTO
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Chiar dacă sâmbătă dimineață vremea nu a fost tocmai prietenoasă, întrucât a plouat și a bătut vântul, iar termometrul indica doar 16 grade Celsius, numeroși poștași gălățeni, veseli, prietenoși și „înarmați” cu voie bună au participat la cea de-a 39-a ediție a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă de anvergură, care se desfășoară an de an. Potrivit directorului Oficiului Județean de Poștă Galați, Angela Nadă, anul acesta s-au înscris în competiție nu mai puțin de 170 de salariați împreună cu susținători. Angajații Poștei au purtat cocarde tricolore în piept, ba chiar și haine în culorile drapelului României.

„Este o competiție profesional-sportivă a Companiei Naționale Poșta Română, intitulată Marșul Factorilor, cu o tradiție de 39 de ani. Concursul are o secțiune dedicată fetelor și o secțiune dedicată băieților. Aleargă factori poștali din toate subunitățile poștale ale județului Galați. Ei sunt bine pregătiți pentru că asta fac zilnic, sunt unii care fac și câte 10-12 kilometri pe zi, în cursa lor de distribuire. Nu este doar o competiție, ci și o ocazie de a interacționa unii cu alții, de a socializa, de a ne cunoaște mai bine și de a ne distra împreună. Cei care iau locul I la fete și locul I la băieți merg la competiția națională, care anul acesta se desfășoară la Alba Iulia, având în vedere că este an centenar. Etapa națională este pe 14 iulie, unde ne vom întâlni cu colegii din toate județele țării, cu reprezentanții companiei, ai Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Este o competiție de anvergură”, ne-a spus Angela Nadă, directoarea Oficiului Județean de Poștă Galați fiind îmbrăcată în costum tradițional.

Marșul Factorilor Poștali a fost urmat de un marș dedicat piticilor, respectiv copiilor angajaților Poștei, competiție inedită care se organizează doar la Galați. „După ce aleargă adulții, aleargă copiii salariaților. În fiecare an ei sunt dornici să vină să-și vadă părinții alergând și aleargă și ei. Primesc diplome, bomboane, baloane. Sunt foarte încântați. Sunt copii ai colegilor noștri care au chiar și cinci-șase diplome în colecție, pentru că au tot participat”, a adăugat directoarea Oficiului Județean de Poștă Galați.

Citit 4446 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.