Un spărgător în serie a fost reţinut

Un spărgător în serie a fost reţinut
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Proprietarii de autoturisme din municipiul Tecuci au un motiv să răsufle uşuraţi, după ce un individ, suspectat că vâna maşinile pentru a le sparge şi fura din ele, a fost capturat. Coşmarul posesorilor de vehicule ar fi început în februarie, spun poliţiştii, când a debutat seria de furturi ce avea să dureze circa două luni. Nu mai puţin de 17 autoturisme au fost vizate, din acestea dispărând bunuri în valoare de circa 9.000 de lei.

Sesizările care au ajuns la poliţie s-au concretizat într-un dosar penal, finalizat cu identificarea şi prinderea principalului suspect, un tecucean de 27 de ani, despre care anchetatorii susţin că ar fi acţionat singur.

"În perioada februarie - aprilie 2018, pe timp de noapte şi prin forţarea sau spargerea geamurilor, acesta ar fi sustras din autoturisme bunuri precum baterii auto, camere video, sisteme de navigaţie, aparate CD-player, creând un prejudiciu de 9.050 lei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

70 la sută din prejudiciul produs prin cele 17 furturi a fost recuperat deja, iar autorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru furt calificat în formă continuată. Judecătorii vor trebui să analizeze propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Citit 2668 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.