În primele șase luni ale anului. Mai puţine tăieri ilegale în pădurile de stat

În primele șase luni ale anului. Mai puţine tăieri ilegale în pădurile de stat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a scăzut cu 19,67 la sută în primele șase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut, de la 19.450 la 15.623 de metri cubi. Se confirmă astfel tendința de diminuare semnificativă a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului, înregistrată în ultimii doi ani.

Angajații Romsilva au efectuat în total, în primele șase luni, 45.862 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos şi 113 la instalațiile de debitat masă lemnoasă, o parte din ele împreună cu Poliţia Română. În total, au fost constatate 813 infracțiuni silvice, din care s-au soluţionat 15. Totodată, s-au constatat 6.118 contravenții silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 12.892.236 de lei, fiind confiscați și 8.166 mc de lemn. Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale și pășunat abuziv se ridică la 6.974.695 de lei.

Îngrijorător, 20 de angajați ai Romsilva au fost agresați în primele șase luni ale anului, opt având nevoie de îngrijiri medicale. "Pentru prima oară, s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracționale au acționat premeditat împotriva personalului silvic. În județul Caraș-Severin, trei angajați ai Romsilva au fost agresați și apoi amenințați de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în județul Suceava, o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuși infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală", se afirmă în comunicatul remis de Romsilva.

Citit 1353 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.