România pe hârtie în 100 de chipuri. ”Totul se transformă”
Foto: Iulia Kelt

România pe hârtie în 100 de chipuri. ”Totul se transformă”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Ars Rediviva" și "Danube Media Center" prezintă 100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile.

Unul dintre spațiile care au devenit în ultimii ani o gazdă bună pentru artă este cel al Facultății de Mecanică din Galați. Mai ales după ce Cătălin Fetecău, decanul ei, a decis să transforme Campusul Științei într-un spațiu prietenos cu inovația și frumosul.

Unul dintre artiștii care au dat viață noului proiect este gălățeanul Eduard Costandache (n. 1975), al cărui "Tocător de speranțe" a fost printre primele opere ce au însuflețit noul spațiu. Deasupra unui fost ciocan industrial a fost instalată o cupă plină cu tot felul de obiecte electronice: calculatoare, imprimante, monitoare, telefoane, faxuri. "Sculptura sugerează faptul că, în ştiinţă, totul se reciclează, ştiinţa naşte ştiinţă. Obiectele electronice tocate se transformă în roţi zimţate, utilizabile în alte instalaţii mecanice şi nu numai", declara profesorul Fetecău, în urmă cu șase ani, când era inaugurată lucrarea lui Costandache.

În imagine, de la stânga la dreapta, protagoniștii proiectului IV Romane, ce va fi lansat sâmbătă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus București: Octavian Miclescu (publică acum "Vânzătorul de margarete", are deja patru cărți de poezie și proză scurtă, pe scena Dramaticului gălățean i s-a jucat piesa de teatru "Secretul lui Moebius"), Adi - George Secară (publică "Piripitanga", are deja 10 cărți de poezie), jurnalistul Tudor Neacșu (debut absolut cu romanul "Karga") și Andrei Velea (lansează "#Agora", are deja șase cărți de poezie și proză scurtă). Cei patru citesc din ediția princeps cu autograf "Zdrulă și Puhă" a lui Ionel Teodoreanu, lângă "Tocătorul de speranțe".

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 3185 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.